Kuhaa sinappi- ja kapriskermassa

sunnuntai 25. lokakuuta 2020


 

Onneksi mieheni älysi laittaa verkot veteen eilen ... tänään meri palkitsi kahdella kuhalla ja muutamilla ahvenilla. Rakastamme tuoretta kalaa! Osasta ahvenfileistä tein cevicheä, joka nyt maustuu chilin, suolan, valkosipulin ja sipulin kanssa iltaan asti. Loput ahvenfileet paistoin ruskistetussa voissa ja niiden seuraksi tein voisalviakastikkeen. Taianomaista! Kuhat syötiin uskomattoman ihanan kastikkeen kera. Helppo resepti tulee tässä!

Ainekset:

4 kuhafilettä, mieluiten nahallisia

suolaa ja pippuria

voita paistamiseen

Kastike:

2-3 dl kermaa (käytin kaurakermaa)

1-2 rkl Dijonsinappia

1-2 rkl tavallista hyvää sinappia

kaprista ja ohuita sitruunanviipaleita

Suolaa ja pippuroi fileet kevyesti. Paista ne kullankeltaisiksi voissa, ensin nahkapuoli rapsakaksi. Ota fileet pannulta ja pidä lämpiminä. Sirottele hieman sormisuolaa niiden päälle. 

Keitä nopeasti kokoon kerma ja sinappi ja tarkista maku. Lisää kaprista oman maun mukaan.

Tarjoile kala kastikkeen ja sitruunanviipaleiden kanssa. Purista sitruunaa annoksen päälle ja lisää kaprista jos haluat.

Keitetyt perunat ja ruusukaali ovat mainio lisuke. Aikamoinen herkkupäivällinen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti