Nämä ihanan maukkaat vihreät dolmakset löytyivät sadonkorjuuruokieni noutopöydästä viime lauantaina. Olin täyttänyt ne kalkkunakasvisseoksella, mutta pelkkä kasvistäyte sopisi yhtä hyvin. Eriväriset rakuunaporkkanat vadin keskellä tulivat omasta keittiöpuutarhasta. Siellä viihtyvät myös punajuuret, pavut, tomaatit, kesäkurpitsat, pinaatti, mangoldi ja yrtit. Näitä kaikkia tuli hyödynnettyä muissa ruoissa.
Lounas alkoi amuse bouchella: punajuurivelouté raikkaalla kurkkukreemillä. Resepti löytyy täältä. Tarjolla oli myös tarte tatin tomaatilla, sieni- ja kvinoatäytteiset simpukkakurpitsat, puutarhurin tortilla (resepti täältä), teriyaki paahtopaistirullat vihreillä pavuilla (resepti täältä), pesto porkkanan naateista (resepti täältä), inkiväärisäilöttyä kesäkurpitsaa (resepti täältä). Tarte tatin tomate -resepti luvassa seuraavassa postauksessa.
Mangoldikääryleet:
noin 16 kpl isoja mangoldinlehtiä
vettä
noin 1 dl valkoviiniä
Täyte:
400 g kalkkunan tai kanan jauhelihaa
keitettyjä mangoldinvarsia
1 salottisipuli
1 iso raastettu valkosipulinkynsi
1 rkl chilihilloa (tai hunajaa + niin halutessasi raastettua chiliä )
tuoretta salviaa
mustapippuria
suolaa
100 - 120 g tuorejuustoa (käytin Crème Bonjour oliivi & yrttijuustoa)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti