Flan aux tomates

tiistai 8. syyskuuta 2020

 

 Keittiöpuutarhamme tomaatit ovat oikein rehottaneet tänä kesänä. Satoa pukkaa koko ajan ja yritämme syödä tomaatteja jossain muodossa joka päivä. Suosikkini on halkaistu tomaatti sormisuolalla ... tomaatin täytyy tietysti olla oikein kypsä. Tämä ranskalaistaustainen resepti (Dijon-sinapista johtuen) kuuluu myös suosikkeihini. Olen käyttänyt valmista gluteenitonta voitaikinaa tähän piiraaseen. Täytteestä löytyy sinappia, crème fraîchea, punasipulia, valkosipulia, tomaatteja ja oliiveja. Tässä tarkempi resepti, ole hyvä.

Yhteen flaniin/piiraaseen tarvitset:

valmis ohut voitaikina

2 rkl dijonsinappia (+1/2 dl crème fraîchea)

noin 6 kpl isoa tomaattia ohuina viipaleina

1 punasipuli ohuina renkaina

1-2 raastettua valkosipulinkynttä

kuivattua Herbes de Provence yrttimaustetta

mustia kiveellisiä oliiveja

hieman oliiviöljyä

sormisuolaa

mustapippuria

Levitä voitaikina uunipellille tai uunivuokaan. Levitä sinappi sekoitettuna crème fraîcheen sen päälle. Voit jättää crème fraîchen pois jos tykkäät kuivemmasta pohjasta. Jaa tomaattiviipaleet ja punasipulirenkaat pohjan päälle. Raasta päälle valkosipulia oman maun mukaan ja yrttimaustetta. Jos olet oliivien ystävä lisää niitäkin. Mielestäni juuri oliivit ovat tämän paistoksen juju. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ripottelin sormisuolaa ja mustapippuria paistoksen päälle vasta otettuani sen uunista. Jos paistoksen suolaa ennen uuniin laittamista, voi siitä tulla vetinen ja taikinainen. Anna paistoksen jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Maistuu herkulliselta kylmänä.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti