Nopea sieniramen

sunnuntai 9. helmikuuta 2020
Autenttinen ramenliemi vaatii 2-3 päivän keittämisen, ennen kuin kaikki mausteet ja maut irtoavat kunnolla. Mielestäni onnistuin aika hyvin saamaan aikaiseksi maistuvan huijausliemen runsaassa puolessa tunnissa. Lisukkeet voit itse valita vapaasti maun mukaan tai tyytyä siihen mitä kotoa löytyy. Tämä periaate pätee myös koskien liemen tekoa … ramenista voi siis helposti kehittää ihan oman näköisensä!
Liemeen käytin seuraavia aineksia:

35 g inkivääriä
1 chili
3 sitruunaruohoa
6 kaffirlimelehtiä
2 pitkää aasialaista valkosipulivartta (löytyy aasialaisista kaupoista, miedompaa kuin valkosipulinkynnet)
3 korianterivartta
1-1,5 litraa kiehuvaa vettä
kasvisfondia/aasialaista fondia/phó-pulveria

Leikkaa kuorittu inkivääri ohuiksi siivuiksi. Pehmennä sitruunaruohoa hakkaamalla sitä ja leikkaamalla paloiksi, niin sen maku irtoaa helpommin. Leikkaa chili ja valkosipuli paloiksi. Voit käyttää leikattuja valkosipulinkynsiä  ellet löydä aasialaista valkosipulia. Paista kaikki ainekset nopeasti kuumalla pannulla pienessä öljytilkassa, niin että maut irtoavat. Lisää runsas litra kiehuvaa vettä ja fondi. Keitä 10 minuuttia. Lisää 1-2 rkl limemehua, 1 rkl sokeria ja 1-2 rkl kalakastiketta. Tarkista maut.
Jätä kattila seisomaan 30 minuutiksi (jos mahdollista) miedolla lämmöllä, niin ettei liemi kiehu. Tarjoiluhetkellä liemi siivilöidään ja kiehautetaan uudestaan tulikuumaksi ennen kuin se kaadetaan lisukkeiden päälle.Lisukkeet:
1 rasia kiinalaisia sekasieniä tai herkkusieniä
pak choy
edamamepapuja/soijapapuja (löytyy pakastettuna)
muutama viipale peuraconfit:a/muuta lihaa; jätä pois ellet syö lihaa
(ramen)nuudeleita
chilirenkaita
kevätsipuliaKeitä viipaloitua pak choyta kiehuvassa vedessä muutama minuutti, kunnes se hieman pehmenee. Paista viipaloidut sienet (pienet kokonaisina) öljyssä. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Annostele lisukkeet soppakulhoihin ja kaada päälle kuuma liemi. Pimppasin annokset käyttämällä talvipuutarhamme vihreitä yrttejä ja kukkasia. 

1 kommentti: