Thaimaalainen sieniherkku

tiistai 15. lokakuuta 2019


Thaimaalainen Laab tehdään tavallisesti porsaan lihasta, mutta koska metsämme on sieniä täynnä, niin liha sai väistyä sekasienien tieltä. Terveellinen sormiruoka parhaasta päästä. Sitä voi tarjota salaattilehdiltä tai vaikka paahtoleivän päällä. www.veckansmiddag.com oli inspiraationa tällä kertaa.

Ainekset:
1 litra sekasieniä (käytin kantarelleja, herkkutatteja ja mustia torvisieniä)
1 tl vihannesfondia + 2 rkl vettä
2 rkl kalakastiketta
3 rkl limemehua
1 tl sokeria
1 rkl srirachakastiketta (tai enemmän riippuen omista makumieltymyksistä)
1 purjosipuli
2 punasipulia
1 dl tuoretta thaibasilikaa, hienonnettua (tavallinen basilikakin käy)
1 dl tuoretta korianteria, hienonnettua
1 rkl paahdettua riisipulveria (katso alhaalla)
salaatinlehtiä
mahdollisesti limeä tarjoiluun



Riisipulveria voi ostaa aasialaisista kaupoista, mutta teet sitä nopeasti kotikonsteinkin. Paahda jasminriisiä kuivalla paistinpannulla matalalla lämmöllä kunnes riisi saa hieman väriä. Siihen menee 7-10 minuuttia. Ole varovainen ettei riisi pala. Murskaa paahdettu riisi huhmareessa. Riisi ei ainoastaan tuo makua, vaan toimii myös sakeuttamisaineena. Säilytä riisipulveri ilmatiiviissä purkissa.



1. Puhdista sienet ja pilko ne karkeasti. Laita sienet, fondi ja vesi paistinpannuun ja hauduta matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna nesteen imeytyä kokonaan sieniin.

2. Laita sienet kulhoon ja kaada päälle kalakastiketta, limemehua ja srirachakastiketta.

3. Lisää hienonnettua punasipulia, purjosipulia, thaibasilikaa ja korianteria. Sekoita. Sirottele päälle riisipulveria ja sekoita kunnolla. Anna levätä tunnin verran ennen kuin maustat lisää.

4. Tarjoile sieniherkku salaatinlehdistä. Sirottele vielä hieman riisipulveria päälle ennen tarjoilua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti