Jumalainen piiras + viinivinkki

sunnuntai 20. lokakuuta 2019



Jos olet retkahtanut vuohenjuustoon, niin tässä Sinulle voittajaresepti! Piiras melkein sulaa suuhun. Se sisältää mitä herkullisimman kombon chèvreä, päärynää, rosmariinia ja saksanpähkinöitä. Koska piiras on aika tuhti, se vaatii seurakseen jotain hapokasta. Tarjosin vihersalaattia, jossa isot mustikat olivat pisteenä i:n päällä. Muutama tuore päärynälohko sopii myös mainiosti tarjoiluun. Käytin omia Flemish Beauty päärynöitä, jotka kypsyivät vasta äskettäin. Resepti on Catarina Königin, aka Matfashionistan. Hän oli Ruotsin Masterchef-voittaja vuonna 2016.



 Piirakkataikina:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä
1/2 dl kurpitsansiemeniä

Täyte:
175 g chèvre-juustoa ilman kuorta
1-2 isoa päärynää ohuina viipaleina
2 rosmariinin oksaa, lehdet silputtuina
1/2 dl saksanpähkinöitä, karkeasti hakattuina

Munamaito:
1 kananmuna
1,5 dl kermaa

suolaa ja mustapippuria
mahdollisesti hunajaa tarjoiluun

1. Kuutioi voi kulhoon.
2. Lisää vehnäjauhot ja nypi sormin muruiseksi massaksi.
3. Lisää kurpitsansiemenet ja jääkylmä vesi ja muotile taikinaksi.
4. Jauhota kädet, jos taikina on hankala käsitellä.
5. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
6. Laita uunin lämmöksi 160 astetta.
7. Pistele pohja haarukalla ja esipaista noin 15 minuuttia.



8. Ota pois uunista ja anna hieman jäähtyä.
9. Korota uunin lämpö 175 asteeseen.
10. Murustele vuohenjuusto jäähtyneen pohjan päälle.
11. Viipaloi päärynät ohuiksi siivuiksi ja laita ne juuston päälle/väliin.
12. Silppua 25-30 tuoretta rosmariinin lehteä ja laita juuston ja päärynöiden päälle.




13. Vatkaa kokoon kananmuna ja kerma ja kaada piiraan päälle. Suolaa ja pippuroi ja viimeistele saksanpähkinöillä. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.



14. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
15. Tarjoile piiraan kanssa vihersalaattia, jossa on hapokas kastike (oliiviöljyä, balsamicoa ja hieman puristettua sitruunaa).



Italialainen punaviini Masca Del Tacco Lu Rappaio Primitivo Di Manduria 2016  on täyteläinen, keskitanniininen, mausteinen, luumuinen ja boysenmarjainen. Viini sisältää 14 g sokeria/litra, eli aika paljon. Pidimme erityisesti viinin pehmeästä ja miellyttävästä mausta ja hienosta jälkimausta. Viiniä suositellaan voimakkaille ja mausteisille ruoille, mutta myös seurusteluviiniksi. Se oli kuin luotu tälle juustopiiraalle. Älä kuitenkaan yhdistää tätä viiniä kevyisiin ruokiin. Hinta ja laatu kohtaavat tässä. 15 euroa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti