Raikas hernehummus

maanantai 12. elokuuta 2019



Kivan värinen, terveellinen ja helppotekoinen hummus/tahna/dippi, joka loppui alta aikayksikön kun tarjoilin sitä ensimmäisen kerran paistetun siian kanssa. En ehtinyt silloin ottamaan kuvia, joten piti heti tehdä uusi satsi. Laitoin sipulin varsia, sitruunaa, chiliä, rypsiöljyä ja hieman majoneesia hummukseen pakastettujen herneiden seuraksi. Sitten vaan kone surisemaan.

Ainekset:
noin 5 dl (pakastettuja) herneitä
1 iso punainen chili pilkottuna, ilman siemeniä
noin 1 dl sipulinvarsia renkaina
noin 1 dl öljyä
puolen sitruunan mehu
noin 2 rkl majoneesia (Hellmann's/kotitekoinen)
suolaa

Laitoin herneet, chilin ja sipulin varret öljyn kanssa monioimikoneeseen/blenderiin. Kun massa oli suht'koht sileää sekoitin siihen sitruunamehua, majoneesia/crème fraîchea ja suolaa. Lisää öljyä tai majoneesia, jos haluat löysempää hummusta. Minun versioni on paksuhko.









Hernehummus toimi hyvin savustetun kuhan ja etikkasilakoiden kanssa. Kalat olin ostanut Paraisten Sattmarkin savustamosta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti