Kukkakaali vihannestäkin alla

tiistai 6. elokuuta 2019




Kukkakaalin maku on miedon puolella; siksi se vaatii inasen tuunausta muuttuakseen maukkaaksi ja ihanan herkulliseksi. Nyt se sai seurakseen tuoksuvaa vihanneskastiketta ja juustoraastetta ennen kuin se meni uuniin. Voit vallan mainiosti käyttää niitä vihanneksia, joita löytyy kotoa, niin vältät hävikkiä. Tarjosin tätä gratinoitua kukkakaalia uunipaahdettujen kanafileiden lisukkeena, mutta se toimii hyvin pääruokanakin.


Ainekset:
2 isoa kukkakaalinpäätä

Vihanneskastike:
4 valkosipulinkynttä
2 keltasipulia
1 iso purjosipuli
100 g palsternakkaa
150 g juuriselleriä
(300 g tuoreita herkkusieniä/muita sieniä)
3 rkl voita
2 tölkkiä murskattuja tomaatteja
2 tl yrttisuolaa
mustapippuria
2 vihannesliemikuutiota tai fondia
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl ranskalaisia yrttejä/basilikaa
2 rkl rosmariinia
4 dl raastettua juustoa

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Keitä kukkakaaleja10 minuuttia suolatussa vedessä. Kaada vesi pois.
3. Kuori ja pilko valkosipuli ja sipuli. Puhdista purjosipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kuori palsternakka ja juuriselleri ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
4. Ruskista voi paksupohjaisessa kasarissa. Paista valkosipuli, sipuli ja purjosipuli pehmeiksi.
5. Lisää palsternakka ja juuriselleri ja paista noin 5 minuuttia.
6. Lisää sienet ja tomaatit, mausta ja keitä kokoon noin 10 minuuttia.
7. Laita al dente kukkakaalit gratiinivuokaan, kaada päälle vihanneskastike ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 10 minuuttia.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti