Paistettua broileria ja miso-porkkanapyreetä

perjantai 16. elokuuta 2019



Jos kuulut niihin onnellisiin, jotka viljelevät porkkanoita ja muita vihanneksia itse, kannattaa heti mennä tekemään tätä mainiota pyreetä. Misotahna antaa sille sopivan suolaisuuden ja inkivääri ja lime vievät aasialaiseen makumaailmaan. Ruoka valmistuu nopeasti ja on todella helppo valmistaa. Tämä resepti meni testiin Rosa Viini & Ruoka-sivuston yhteistyön merkeissä. En voinut olla lisäämättä pientä twistiä; nimittäin porkkanannaattipestoa kanafileiden päälle sekä lisukkeena parmesaanigratinoitua (omaa) fenkolia. Alkuperäinen resepti löytyy täältä 




Ainekset miso-porkkana pyreehen:

4 isoa hienoa porkkanaa
1 dl öljyä
1/2 dl valkoista/vaaleaa misotahnaa
2 limen mehu
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä (inkiväärinrakastajana otin tuplasti)
1 rkl hunajaa
(suolaa)

4 broilerin/kanan rintafileetä
voi-öljyseos paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Nosta fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

2. Kuori ja pilko porkkanat viiteen osaan. Paahda uunissa noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kokonaan kypsiä.

3. Mittaa kaikki pyreen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. Jätin omaan pyreeseeni hieman puruntuntumaa. Lisää vettä tai porkkanamehua tarvittaessa. Tarkista maku.

4. Ruskista rintafileet paistinpannulla molemmin puolin öljy-voi seoksessa korkealla lämmöllä, alenna lämpöä ja anna paistua valmiiksi kannen alla. Suolaa ja pippuroi.

5. Lämmitä porkkanapyree nopeasti ennen tarjoilua. Leikkaa fileet kahtia ja asettele ne pyreen päälle. Tarjoile vaikka uunissa paahdettujen perunoiden kanssa. Itse tarjoilin kuten sanottu parmesaanigratinoitua fenkolia ja porkkananaattipestoa lisukkeina.




Olimme avanneet Valdobbiadene prosecco-pullon jo aperitiivihetkellä ja sitä riitti onneksi vielä ruokajuomaksikin. Aasialaiset vivahteet ruoassa eivät tappaneet tätä kevyttä kesäproseccoa, joka on kuiva ja omaa miellyttävän hedelmäisen tuoksun ja maun. Parhaiten tämä prosecco tulee oikeuksiinsa aperitiivinä pienen suolapalan kyydittäjänä. Se löytyy Alkosta hintaan 15 euroa.
Viini saatu.

Nautinnollista viikonloppua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti