Helppo ja hyvä valkopapudippi

tiistai 28. toukokuuta 2019



Tämän terveellisen dipin tekemiseen menee korkeintaan noin 10 minuuttia. Se sopii raakojen vihannesten dipiksi yhtä hyvin kuin lihan, kalan tai linnun lisukkeeksi. Leivän päälläkin se on todella hyvää esimerkiksi tomaattien kera. Ensimmäisenä päivänä tarjosin dippiä savustetun makrillin, mustan riisin sekä paistettujen retiisien ja parsojen kanssa. Seuraavana päivänä se sai toimia dippikastikkeena kurkku-, selleri- ja porkkanatikuille. Kannattaa tehdä tätä dippiä pari päivää etukäteen, koska maku sen kun paranee.


1 purkillinen valkoisia papuja (isoja tai pieniä, ei ole väliä), noin 400 g
noin 0,6 dl oliiviöljyä
noin 0,4 dl limen mehua
2-3 hienonnettuja valkosipulin kynsiä
1/2-1 rkl hienonnettua rosmariinia
suolaa
mustapippuria
(pimentónia/papprikapulveria)

Kaada huuhdellut pavut monitoimikoneeseen öljyn, sitruunamehun, valkosipulin ja rosmariinin kanssa. Lisää 1/2-1 tl suolaa tai enemmänkin maun mukaan. Anna koneen käydä kunnes olet tyytyväinen tahnan koostumukseen. Mausta mustapippurilla ja pimentónilla, jos haluat. Voit hyvin käyttää muitakin mausteita.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti