Grillatut lohi-kesäkurpitsavartaat & parsa-fenkolisalaatti

perjantai 24. toukokuuta 2019



Kesäruokaa minun mieleeni: valmistuu melkein kokonaan grillissä ja muutamilla lisukkeilla siitä syntyy varsinainen juhla-ateria. Lohikuutiot imevät mausteiden makuja sillä aikaa, kun teet muut esivalmistelut. Salaatti on erittäin raikas ja mitä mainioin lisuke kalavartaille. Kylmä crème fraîche-pohjainen kastike ja pinaatti-/yrttiöljy sopivat myös loistavasti tähän makumaailmaan. Ehkä hieman mustaa riisiä tai grillattua perunaa nälkäisimmille. Reseptin (pienin muutoksin) nappasin Allt om Mat-sivustolta.

Neljälle hengelle:

Vartaisiin:

600 g lohifileetä, nahatonta ja ruodotonta
1-2 tl fenkolin siemeniä
1 tl chiliflakes
sormisuolaa
mustapippuria
2 kesäkurpitsaa (500 g)
2 rkl oliiviöljyä

1. Leikkaa lohesta 3 x 3 sentin kokoisia kuutioita. Sekoita niiden joukkoon fenkolin siemeniä, chiliflakes-maustetta, suolaa ja pippuria. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi  viipaleiksi pituussuunnassa mandoliinilla tai juustohöylällä. Sivele viipaleet molemmin puolin öljyllä ja mausta sormisuolalla ja pippurilla. Laita lohikuutiot ja kesäkurpitsat vuorotellen grillivartaisiin.


Salaattiin:
250 g vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
2 sitruunaa
1 fenkoli
50 g pinjan siemeniä

2. Laita parsa vadille ja sekoita joukkoon öljyä, sormisuolaa ja pippuria. Grillaa parsat siksi, kunnes ne saavat hieman väriä. Puolita sitruunat ja grillaa ne leikkuupinta alaspäin. Viipaloi fenkoli ohuelti, mieluummin mandoliinilla. Laita viipaleet jääkylmään veteen, niin niiden rapeus säilyy.
3. Paahda pinjan siemenet keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla.
4. Valuta fenkoliviipaleet. Siirrä ne lautaselle parsan ja sitruunan kanssa. Ripottele päälle pinjan siemenet.



5. Grillaa lohi-kesäkurpitsavartaat kunnes ne saavat väriä, noin 8-10 minuuttia. Ole varovainen ettei lohesta tule liian kuivaa. Tarjoile vartaat salaatin kera, mahdollisesti pinaattiöljyllä/yrttiöljyllä ja majoneesi-/crème fraîchekastikkeella.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti