Ras el hanout-ankkaa, juureksia, linssejä & friteerattua salviaa

torstai 7. maaliskuuta 2019Maustekokoelmani, joka koostuu eri maailmankolkilta ostetuista mausteista, vie erittäin paljon tilaa ja joka kerta kun laitan ruokaa on mielessä ajatus, että nyt on korkea aika siivota pois ylivanhat mausteet. Helpommin sanottu kuin tehty minun säästäjäluonteellani.
Marrakechin tuoksut ja maut pyörivät vielä mielessä kun aloitin tekemään tätä viikonloppuruokaa. Siispä valitsin ras el hanoutia, juustokuminaa, harissaa ja kurkumaa sisältävän seoksen ankan ja juuresten maustajiksi. Lopputulos oli mitä onnistunein!

Ainekset ankkaan:
2 ankanrintaa
2 tl ras el hanoutia
(1 tl kuivattua appelsiininkuorta murustettuna)
yhden appelsiinin mehu (tai enemmän)

Viillä ankanrintojen rasvapuolelle ristikkäiset viillot. Hiero ras el hanoutia ankanrintojen molempiin puoliin. Anna levätä puoli tuntia. Sillä aikaa voit valmistella juurekset. Lue täältä miten valmistan täydelliset ankanrinnat. Kaada appelsiinimehu ankan päälle ennen uuniin menoa. Valele mehulla ainakin kerran. Kaada karamellisoitu mehu rintojen päälle, kun otat ne uunista.


Pellillinen uunijuureksia:
pestyjä, kuorimattomia maa-artisokkia sopivina paloina
bataattia, sopivina paloina (kuorineen tai ilman)
punasipulia lohkoina
1-2 tl juustokuminaa
1-2 tl harissaa/pimentónia
1-2 tl kurkumaa
suolaa maun mukaan
öljyä

tuoretta salviaa
öljyä friteeraukseen

Sekoitin mausteet öljyyn, kaadoin sen juuresten päälle ja sekoitin. Laitoin pellin 200 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Loppua kohti nostin lämpöä 225 asteeseen ylilämpöä. Sekoitin keitettyjä vihreitä linssejä juuresten sekaan. Sitten friteerasin nopeasti (noin minuutin) salvian lehtiä pienessä määrässä öljyä ja koristelin niillä. Friteeratut salvian lehdet ovat upean makuisia ja näköisiä ja sopivat moneen ruokaan! Kokeile!

Pidätkö ankkaruoista? Silloin kannattaa vilkaista näitä kahta herkullista reseptiä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti