Kalkkuna-, kana- tai porsaanfilee sambalkermassa

sunnuntai 13. tammikuuta 2019



Lyömätön viiden aineksen uuniruoka, josta on vaikeaa olla pitämättä. Olen käyttänyt porsaan fileetä tähän ruokaan aikaisemmin; nyt päätin kokeilla kalkkunafileellä, koska joulu oli ovella. Kuohukerma, crème fraîche, soija ja sambal oelek sekoitetaan ja kaadetaan lihan päälle. Sitten hautumaan uuniin puoleksitoista tunniksi ja voilà: valmista. Sillä aikaa voit valmistaa vihreää perunamuusia ja lisukkeita.

Keitin kuorittuja puikulaperunoita sipulikuutioiden kanssa suolaisessa vedessä. Kun olin kaatanut veden pois sekoitin joukkoon tuoretta pinaattia, jonka olin upottanut kiehuvaan veteen noin minuutiksi ja pilkkonut. Käytin perunanuijaa. Lämmitin mikrossa muutaman desin punaista maitoa ja sulatin "sopivan" voimäärän. Lisäsin maidon ja voin muusiin ja sekoitin kaikki ainekset. Maistoin ja lisäsin suolaa ja valkopippuria. Koristelin ruohosipulilla. Muusi sai kauniin vaaleanvihreän värin pinaatista ja maku oli mitä parhain. Lisukkeeksi tarjoilin vihreitä papuja ja uunipaahdettuja tomaatteja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti