Conchiglioni - täytetty simpukkapasta

perjantai 18. tammikuuta 2019



On jo kulunut pari kuukautta siitä, kun tein näitä täytettyjä pastasimpukoita tomaattikastikepedillä. Maukas talvinen italialainen pastaruoka. Täytteeksi valitsin jauhelihaa, sieniä, yrttejä, sipulia, porkkanaa, valkosipulia, Ricottaa ja purkillisen edamamepapuja. Simpukat voi yhtä hyvin täyttää kalalla, kanalla tai pelkillä kasviksilla. Omat merkintäni tomaattikastikkeen osalta ovat hieman hämäriä, joten suosittelen luottamaan omiin makuaisteihisi kastiketta tehdessä.

Tomaattikastike:
2 tölkkiä tomaattimurskaa
2 keltasipulia
1 iso raastettu porkkana
valkosipulia maun mukaan
öljyä
hieman sokeria
noin 1 dl sienten liotusnestettä/viiniä
2 tl worcestershirekastiketta
hieman kasvisfondia
hieman chilikermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja porkkana öljyssä. Lisää tomaattimurska, sekoita ja lisää sokeri ja suola. Kaada myös joukkoon sieninestettä/viiniä, kasvisfondia ja worcestershirekastiketta. Hauduta miedolla lämmöllä vartin verran. Lisää hieman (chili)kermaa, mausta mustapippurilla ja ehkä pienellä suolalla. Ellei muistini petä niin tomaattikastike riitti ainoastaan isolle vuoalle (laitoin runsaasti). Lisäsin sen sijaan maustettua kermaa pienen vuoan simpukoiden päälle.



Pastasimpukat:
1 paketti isoja pastasimpukoita (conchiglioni) 250 g (en käyttänyt kaikkia)

500 g jauhelihaa
4 valkosipulin kynttä
timjamia
rosmariinia
noin 100 g Ricotta tuorejuustoa
iso kourallinen kuivattuja herkkutatteja, liotettuja ja paistettuja 
suolaa
mustapippuria
raastettua juustoa/homejuustoa

Keitä simpukkapasta pakkauksen ohjeen mukaan hieman alikypsäksi, koska uunissa se kypsyy lisää. Kaada pasta lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Purista/raasta valkosipuli raakaan jauhelihaan. Sekoita mukaan yrtit, Ricotta, edamamepavut ja silputut paistetut sienet. Mausta suolalla ja pippurilla ja hieman soijalla/worchestershirekastikkeella. 

Levitä tomaattikastike uunivuoan pohjalle ja aseta simpukat tiivisti vieri viereen. Täytä ne lihasekoituksella ja raasta juustoa päälle. Kuten kuvasta näkyy lisäsin kirsikkatomaatin puolikkaan jokaisen simpukan päälle (jostain syystä) ja laitoin nokareen homejuustoa osalle simpukoista raastetun juuston tilalle. Lisäsin myös chilikermaa (pienempään vuokaan, joka oli ilman tomaattikastiketta) 10 minuutin päästä. Vuoat saivat kypsyä uunissa (175-200 astetta) noin 30 minuuttia, koska jauheliha oli raakaa uuniin laitettaessa. Loppua kohden voit peittää vuoat foliolla, jos muuten kuivuvat liikaa, tai lisätä kermaa tai lientä.








Kommentti: Voit ruskistaa jauhelihan ja sitten sekoittaa joukkoon muut ainekset. Tällä tavalla paistoaika uunissa lyhenee eikä ruoka kuivu yhtä paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti