Mätipizza juustoleipäpohjalla (gluteeniton)

keskiviikko 12. joulukuuta 2018



Seurasimme Suomen 101 syntymäpäivävastaanottoa sohvalla istuen, popsien sormiruokia ja juoden samppanjaa; kuten asiaan kuuluukin. Pöydällä oli enimmäkseen suolaisia paloja: saaristolaislimppua graavatulla siialla ja siianmädillä sekä blue cheese ja chilihillolla täytettyä puff pastryä. Olin myös paistanut muutamia puff pastry paloja makealla mustaviinimarja-valkosuklaa täytteellä. Ja sitten tämä jumalainen mätipizza, jonka resepti on peräisin ruotsalaisesta 56 kilo blogista (LCHF).

Ainekset vajaan uunipellilliseen:
4 kananmunaa
100 gr maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia/Crème Bonjour)
1,5 rkl psylliuminkuorijauhetta/Fiberhuskia
2 tl leivinjauhetta
5 dl raastettua juustoa (Gouda + Västerbotten)

Täytteeseen:
crème fraîchea
muikun-, kirjolohen- tai siianmätiä
tilliä
mustapippuria
sitruunaviipaleita

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat oikein kuohkeiksi, noin 5 minuuttia. Sekoita kuivat ainekset. Vatkaa tuorejuusto ja kuivat ainekset joukkoon. Jätä turpoamaan noin 10 minuutiksi. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille. Paista noin 15 minuuttia.

2. Anna jäähtyä. Levitä sitten hieman crème fraîchea pohjalle ja raastettua voimakasta juustoa. Gratinoi kunnes juusto on saanut väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa crème fraîchea ja pursota/levitä se pohjan päälle ja annostele mätiä lopuksi. Vielä hieman mustapippuria ja tilliä ja jumalainen herkku on valmis nautittavaksi.









4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Mielenkiintoinen idea tuo mätipitsa. Se on kyllä ihan pakko testata 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisin että ruotsalaisten keksimä. Ei kyllä jäänyt muruakaan jäljelle.

      Poista
  2. Hei, kuulostaa herkulliselta reseptiltä. Mutta varmistaisin, että puuttuuko ohjeesta joku jauho? Kuvassa olevassa kipossa näyttää olevan muutakin kuin pieni määrä psylliumia ja leivinjauhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi että vastaan sinulle nyt vasta...en ollut huomannut kommenttiasi. Ei kyllä puutu mitään...kippo on ainoastaan todella pieni. Siihen ei kyllä tule jauhoja yhtään.

      Poista