Vihannesruoka, joka sopii kalan, lihan tai linnun lisukkeeksi tai pelkkänä vegeruokana hyvän leivän kanssa. Miksei myös noutopöytään. Se koostuu salaatista, sipulista, herneistä, yrteistä ja voista. Simppeliä ja hyvää. Pieni mutta valloittava ruoka, jota teen usein. Kesällä tätä on ihanaa tehdä tuoreista herneistä.
Ainekset 4-6 annokselle:
400-500 g pakastettuja tai tuoreita herneitä
1 jäävuorisalaatti, suikaloitu
3-4 banaanisalottisipuleita, silputtuina
1 bouquet garni (tuore persilja, timjami/rosmariini ja laakerinlehti) tai kuivattuja yrttejä
100-125 g voita, kuutioina
1 rkl sokeria
suolaa
pippuria
1. Laita herneet, salaatti, sipuli, yrtit, voi, sokeri, suola ja pippuri paksupohjaiseen kasariin, jossa on tiivis kansi. Voit myös käyttää uunikestävää pataa. Lämmitä keski-ylälämmöllä.
2. Kiehauta hitaasti, sekoita ja alenna lämpö matalalle. Tarkista että kansi on tiivis ja hauduta 10-20 minuuttia tai kunnes herneet ovat pehmeät ja suurin osa nesteestä on imeytynyt.
3. Tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti