Keltainen paprikakeitto

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018



Aivan ihanan makuinen alkukeitto, joka sopivasti näin pääsiäisen alla on keltainen väriltään. Postauksen ajankohta on siis tarkkaan mietitty! Voi olla, että kotoa löytyy valmiiksi melkein kaikki ainekset. Keltainen paprika, tomaatti, sipuli ja vähän muuta. Keiton voit valmistaa päivää ennen ja sitten lämmitellä ennen tarjoilua. Reseptin lähde on Allt om Mat.

Ainekset 10 pieneen lasiin/4-5 lautaselle:
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 keltainen paprika
1 oranssi paprika
1 rkl voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl vettä (mielestäni 5 dl riitti)
2 kananliemikuutiota (käytin 1,5)
4 tomaattia, keltaisia tai punaisia
1 dl ruokakermaa
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria

Lisuke:
kampasimpukoita/jättikatkaravun pyrstöjä
1 rkl voita
suolaa 
pippuria

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista siemenet ja paloittele paprikat. Freesaa kaikki voissa kattilassa. Lisää viini ja vesi. Laita mukaan liemikuutiot ja anna keiton kiehua noin 2 minuuttia.

2. Paloittele tomaatit ja lisää ne keittoon. Hauduta muutama minuutti. Aja keitto tasaiseksi kerman kanssa blenderissä. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

3. Paista kampasimpukat voissa noin 2 minuuttia/puoli. Suolaa ja pippuroi. Tarjoile keitto pienistä laseista ja laita jokaiseen lasiin 1 kampasimpukkavarras. Itse paistoin kampasimpukoiden tilalle kuorittuja raakoja jättikatkaravun pyrstöjä.






Jos olet suunnittelemassa pääsiäisen menuta, niin löydät ehkä jotain sopivaa näistä alkuruoka-ehdotuksista:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti