Poimin idean tähän vihannesruokaan Jamien "5 aineksen ateriat" kirjasta. Tyylikäs ja käytännöllinen keittokirja, joka sisältää rutkasti hienoja ja toimivia reseptejä. Jamie valmisti tämän paksoin naudanfileen kanssa. Päätin kuitenkin jättää lihan pois tällä kertaa. Kuten tavallista tein pieniä muutoksia alkuperäisreseptiin.
Ainekset:
4 cm:n pala inkivääriä
1 rkl miso-tahnaa
2 tl juoksevaa hunajaa
(hieman kalakastiketta)
2 paksoita (kiinalainen kaali), noin 250 g
Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Puolita paksoi. Kaada hieman öljyä paistinpannuun/wokiin ja lisää paksoipuolikkaat ja inkivääri. Lisää miso-tahna ja hunaja (sekä kalakastiketta) minuutin päästä ja sekoita. Käännä paksoi 2-3 minuutin päästä ja valele kastikkeella. Paista vielä 2-3 minuuttia tai kunnes kaali tuntuu sopivan pehmeältä. Se saa olla al dente. Maustoin ja koristelin vielä valmiin ruoan furikakesekoituksella (musta ja vaalea seesamin siemen + kuivattu merilevä).
Ainekset:
4 cm:n pala inkivääriä
1 rkl miso-tahnaa
2 tl juoksevaa hunajaa
(hieman kalakastiketta)
2 paksoita (kiinalainen kaali), noin 250 g
Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Puolita paksoi. Kaada hieman öljyä paistinpannuun/wokiin ja lisää paksoipuolikkaat ja inkivääri. Lisää miso-tahna ja hunaja (sekä kalakastiketta) minuutin päästä ja sekoita. Käännä paksoi 2-3 minuutin päästä ja valele kastikkeella. Paista vielä 2-3 minuuttia tai kunnes kaali tuntuu sopivan pehmeältä. Se saa olla al dente. Maustoin ja koristelin vielä valmiin ruoan furikakesekoituksella (musta ja vaalea seesamin siemen + kuivattu merilevä).
Täältä löydät infoa pak choy kaalista ja kiva resepti lohella ja wokatulla paksoilla. Niin namia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti