Parsapannacotta & äyriäismelba

tiistai 9. tammikuuta 2018



Varsinainen täysosuma: onnistuu aina, on nopea ja helppo tehdä; sen voi valmistaa etukäteen ja se maistuu herkulliselta. Itse arvostan alkuruokia, jotka voi valmistaa monta tuntia etukäteen, koska silloin voi stressaamatta ottaa vieraat vastaan ja seurustella heidän kanssaan. Tämä oli uudenvuodenaaton alkuruoka ja se sai paljon kiitosta osakseen. Resepti on peräisin Hemmets Journalista. Reseptissä käytettiin pakastettua vihreää parsaa, mutta minä käytin keitettyä tuoretta.


Kuudelle tarvitset:
1 salottisipuli
1 rkl voita
2,5 kpl liivatelehteä
100 g vihreää parsaa, pakastettu sulatettu/tuore keitetty
4 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria

Äyriäismelba:
150 g kuorittuja katkarapuja 
100 g ravunpyrstöjä ( liemessä, valutettuja ja kuivattuja)
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hienonnettua tilliä
pippuria

1. Kuori ja hienonna sipuli ja freesaa se pehmeäksi voissa kattilassa. Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen viideksi minuutiksi.

2. Hienonna parsa ja lisää se kattilaan. Lisää kerma ja kiehauta. Ota kattila liedeltä ja miksaa sileäksi.

3. Ota liivatelehdet pois vedestä ja anna sulaa lämpimässä kermassa. Mausta suolalla ja pippurilla ja annostele laseihin. Laita lasit kylmään jähmettymään noin neljäksi tunniksi.

4. Sekoita katkaravut ja ravunpyrstöt öljyn, sitruunamehun, tillin ja pippurin kanssa ja anna maustua noin tunti jääkaapissa. Päällystä pannacotat äyriäismelballa ja tarjoile  esimerkiksi juustoisten voitaikinagrissinien kanssa.









3 kommenttia:

  1. Oi nam! Hyvä idea tehdä suolainen pannacotta alkuruokana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle oli ensimmäinen muttei viimeinen kerta. Sen verran hyvä, helppo ja kaunis se oli!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista