Maalaisbistron gluteeniton suosikkipizza

tiistai 16. tammikuuta 2018



Uunipellillen pizzaa ja kaksi täytettä: toisella puolella päärynää, chèvreä, rosmariinia ja pinjan siemeniä ja toinen puoli täyttyi tuoreilla tomaateilla, tapenadesardiineilla, chèvrellä ja rosmariinilla. Pohja on sekoitettu kikhernejauhoista, vedestä ja kuivatuista yrteistä. Helppo ja nopea taikina, joka riittää vajaan uunipellilliseen pizzaa.

Pohja:
3 dl kikhernejauhoa
2 dl vettä
1-2 tl pizzamaustetta/kuivattuja yrttejä
hieman suolaa (riippuen täytteen suolaisuudesta)

Sekoita jauhot, vesi, yrttimauste ja suola. Anna taikinan levätä ainakin 10 minuuttia. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte 1:
viipaloitua chèvreä
viipaloitua päärynää
tuoretta rosmariinia
pinjan siemeniä
mustapippuria

Täyte 2:
viipaloitua chèvreä
viipaloitua tuoretta tomaattia
sardiineja tapenadekastikkeessa
tuoretta rosmariinia
mustapippuria

Asettele täytteet esipaistetulle pohjalle ja ripottele halutessasi hieman oliiviöljyä päälle. Paista pizzaa noin 10 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja nauti.










Blogista löytyy kaksi muuta kikhernepizzapostausta, joissa on toisenlaisia täytteitä. Löydät ne seuraavista linkeistä:

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/08/terveellisempia-pizzojako.html

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/01/pizza-kikhernejauhoilla.html


Olethan huomannut että voit seurata Maalaisbistroa tykkäämällä Landebistron Facebook-sivusta? Meidät löytää myös Instagramista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti