Nuudelikiekot + nyhtöporoa ja tilpehöörejä

lauantai 20. tammikuuta 2018



Selaillessani vanhoja kuvia totesin että tämä viime kevään huippuhyvä ruoka oli jäänyt postaamatta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Olin valmistanut poron eri osia haudutuspadassa
http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/06/rillette-porosta.html koska minun piti tehdä pororilletteä. Hyvää rasvatonta lihaa jäi aika paljon yli, joten siitä tuli ihana nuudelikiekkojen täyte. Käytin täysjyvänuudeleita tällä kertaa.

Nuudelikiekkoihin tarvitset:
400 g nuudeleita
1 l kanalientä
1 dl sweet chilikastiketta
0,5 dl soijaa
1 limen mehu ja raastettu kuori
0,5 dl seesamin siemeniä
1 kananmuna
pippuria

1. Kiehauta liemi, sweet chili, soija ja lime. Lisää nuudelit joukkoon, keitä kypsäksi ja siivilöi. Sekoita raaka kananmuna nuudeleiden joukkoon.
2. Voitele uunivuoka ja laita sen päälle voideltu leivinpaperi. Ripottele seesamin siemenet voidellulle leivinpaperille. Kaada tasaiseksi levyksi, noin 1,5 sentin paksuiseksi. Laita nuudeleiden päälle paino ja laita jääkaappiin tunniksi.
3. Leikkaa/stanssaa 8 tasakokoista palasta nuudelilevystä. Paista nuudelikiekot rapeiksi paistinpannulla rypsiöljyssä ja täytä omilla suosikkitilpehööreillä.

Minun tilpehöörini olivat:
nyhtöporoa
avokadoa
salaattia
pikkelöityä punasipulia
rucolaa
srirachamajoneesia
mustapippuria
(sormisuolaa)







 Syöminen ei ole helpommasta päästä, mutta kyllä se siitä!

Jos poro rupesi kiinnostamaan löydät pari varteenotettavaa reseptiä täältä:

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/01/poro-osso-buco.html

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/01/pulled-poro-poropata.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti