Vihreä papaijasalaatti

keskiviikko 3. tammikuuta 2018


Kesäisen raikas salaatti hieman tulisella kastikkeella. Voi että se maistuu hyvältä näin talvellakin. Jäin koukkuun siihen Aasian-matkalla ja harmittaa että täytyy ajaa Turkuun asti aasialaiseen kauppaan ostamaan vihreää papaijaa. Ainekset vaihtelevat  yleensä kokin mukaan. Oma versioni ei sisällä tomaattia eikä kuivattuja katkarapuja. Tämä vihreä papaija on raaka, eli ihan erilainen kuin kypsä, makea ja oranssinvärinen papaija. Voit käyttää valkokaalia tai kyssäkaalia ellet onnistu löytämään vihreää papaijaa. 

Tarvitset:
1 vihreä (raaka) papaija, keskikoikoinen
2 pientä porkkanaa
hienonnettua minttua

Kastikkeeseen:
2 kuorittua valkosipulin kynttä
1/2 tl suolaa
1-2 rkl paahdettuja suolapähkinöitä
1-2 tuoreita bird's eye chiliä tai muita (voimakkaita) chilejä
3 rkl limen mehua
3 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria

1. Kastikkeen teet huhmareessa seuraavalla tavalla: Murskaa valkosipuli, suola, pähkinät, chili ja sokeri tahnaksi. Lisää limen mehu ja kalakastike. Maista ja lisää aineksia kunnes olet tyytyväinen makuun. Säilytä kylmässä sillä aikaa kun valmistat vihannekset.

2.  Kuori papaija. Käytä julienneraastinta saadaksesi ohuita suikaleita. Voit myös käyttää tavallista raastinrautaa. Heitä pois papaijan siemenet ja pehmeä sisus. Kuori ja raasta myös porkkanat.


3. Sekoita porkkana- ja papaijasuikaleet kastikkeen ja hienonnetun mintun kanssa. Sirottele päälle kourallinen hienonnettuja suolapähkinöitä ja vie tarjolle.


Kommentti: Sekoitin joukkoon beef jerkyä (kuivattu liha) mutta sen voi hyvin jättää pois. Halutessasi voit lisätä katkarapuja. Koristelin rucolan versoilla. Tätä salaattia oli tarjolla joulun aasialaisessa pöydässä.




2 kommenttia:

  1. Papaijan runsain satokausi taitaa olla keväämmällä. Silloin sitä löytyy paremmin pienemmiltäkin paikoilta. Joskus vaan tekee jotain niin kovasti mieli, että ei malta yhtään odottaa... Papaijasalaatti on minunkin herkkuani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ymmärtänyt ettei vihreää papaijaa (pawpaw) myydä tavallisissa ruokakaupoissa Suomessa...mutta voin olla väärässäkin. Aasialaisista kaupoista ja ehkä kauppahalleista sitä voi löytää.

      Poista