Glaseerattu ankka & ananaschutney

torstai 28. joulukuuta 2017


Kokonaisia ankkoja löytää varmimmin aasialaisista kaupoista pakastettuina. Kilohintakaan ei ole päätä huimaava. Laitoin ankan  ensin marinointiliemeen vuorokaudeksi ja sitten uuniin yöksi. Tulos oli mitä mehukkain ja maistuvin. Tämä glaseerattu ankka kuului joulun aasialaiseen noutopöytään. Menestys oli taattu!
Resepti löytyi Allt om Mat lehdestä.

Ainekset neljälle:
1 ankka
hunajaa glaseeraukseen

Marinadi:
2 dl kikkoman soijaa
3 rkl riisiviinietikkaa
1 pala inkivääriä, raastettuna
4 valkosipulin kynttä
3 rkl seesamiöljyä
2 kpl chiliä, hienonnettuina

1. Sekoita marinadin ainekset. Laita ankka paistinpussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele pussia, niin että ankka peittyy kokonaan marinadiin. Anna ankan levätä paistinpussissa jääkaapissa noin vuorokausi. Käännä silloin tällöin, niin että marinadi leviää joka paikkaan.

2. Siirrä paistinpussi ankkoineen ja marinadeineen uuniin (noin 100 astetta) ja kypsennä yön yli (10 tuntia). Arvaa tuoksuuko hyvälle aamulla!

3. Anna ankan jäähtyä pussissa. Ota liemi talteen. Poista liha luista. Se onnistuu helposti, koska liha on todella mureaa. Yritä saada mahdollisimman ehjiä lihan paloja.

4. Voitele ankka hunajalla ja liemellä, joka on muodostunut pussissa. Käytin aika paljon lientä, koska se on superhyvää.

5. Laita uuni grillivastukselle ja glaseera ankkaa kunnes se on tumman meripihkan värinen.

6. Tarjoile ankka ananaschutneyn kanssa.






Ananaschutney:
puolikas ananasta, leikattuna kuutioihin
1 chili, hienonnettuna
1/2-1 lime, raastettu kuori ja mehu
3 rkl sokeria
1 rkl riisiviinietikkaa
2 pientä salottisipulia, pilkottuna
2 rkl sweet chili-kastiketta
1 sitruunaruoho, hienonnettuna (ainoastaan valkoinen osa)

2 rkl hienonnettua korianteria sekoitetaan joukkoon ennen tarjolle viemistä.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella herkulliselta. Laitetaanko lintu jäisenä marinoitumaan?

    VastaaPoista
  2. Sulatetaan kyllä lintu ennen marinointia. Maut imeytyvät paremmin silloin luulisin. Se on kyllä suussa sulava ruoka ... ei jäänyt monta palaa vadille!

    VastaaPoista