Riistapata + viinivinkki

torstai 14. joulukuuta 2017



Valmistan yleensä lihapadat siitä, mitä kotoa löytyy ... mutta tällä kertaa slow cookerini meinasi pilata koko kokkauksen. Suunnitelmani oli antaa padan muhia slow cookerissa yön yli. No onnekseni heräsin yöllä ja menin keittiöön todetakseni että sc oli sammunut. Se johtui varmaan siitä, että säilytän slow cookeriani ruokakellarissa missä on kosteutta. Eipä ollut ensimmäinen kerta. Siirsin nopeasti kaikki ainekset + hiukan lisää viiniä ja fondia Creuset-pataan. Laitoin sen uuniin 150 asteeseen, missä se sai muhia noin nelisen tuntia sillä aikaa kun yritin nukkua. 

Käytin seuraavia aineksia:
1,6 kg peuraa paloina
1 palsternakka
2 lilaa porkkanaa
2 isoa keltasipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl kuivattua ukonsienen jalkaa, murskattuna
timjamia
rosmariinia
laakerinlehtiä
lipstikkasuolaa
chilisuolaa
mustapippuria
riistafondia + vettä
punaviiniä
hieman soijaa

1 paketti pekonia
suppilovahveroita
hillosipuleita
1,5 dl ruokakermaa, pekoni & sipulinmakuinen

1. Ruskistin ensin peuranpalat voissa ja ruskistin myös kasvikset nopeasti. Laitoin ne pataan yrttien, mausteiden ja nesteen kanssa. Käytä vähemmän nestettä, jos käytät slow cookeria.
2. Laitoin padan 150 asteiseen uuniin noin neljäksi tunniksi. Lisäsin hieman nestettä, kun otin sen pois uunista koska pata näytti aika kuivalta. Mutta hyvää siitä tuli loppujen lopuksi.
3. Paistoin pekonia ja suppiksia, jotka lisäsin kun pata oli valmis. Lisäsin myös 1,5 dl kermaa ja hieman hillosipuleita (purkista).






Peurapadasta tuli oikein herkullista ja tarjoilin sitä perunamuusin, uunipaahdetun ruusukaalin ja myskikurpitsan kera. En itse ollut mukana kaatamassa peuraa ... vaikkakin metsästystutkinto löytyy takataskusta. Olen siinä onnellisessa asemassa että minulla on avuliaita ja ihania naapureita! Kiitos Kitty!


Nautimme tätä täyteläistä ja tanniinista portugalilaista punaviiniä padan kanssa. Viini sisältää tummien marjojen, makeiden mausteiden, tumman suklaan, kahvin ja kirsikan aromeja. Maku on runsas ja täyteläinen. Tämä viini on nimenomaan ruokaviini, joka sopii parhaiten riistaruokien tai ryhdikkäiden lihapatojen kanssa. Voimakkaat juustotkin sopivat hyvin viinin kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti