Tomaatti - täytettynä herkuilla

torstai 21. joulukuuta 2017


Itse asiassa valmistan tätä herkkua yleensä kesällä, mutta totesin noin viikko sitten että näitä voi yhtä hyvin syödä talvella. Maistuvat säällä kuin säällä. Ne voidaan koota aikaisemmin ja säilyttää viileässä kunnes on aika viedä tarjolle. Idea joulupöytään? Täytteestä löytyvät  suosikkini: mozzarella, tonnikala, sardellit, kapris, mustat oliivit ja sipuli.

Yhteen tomaattiin tarvitset:
1 iso pyöreä tomaatti
2 viipaletta puhvelimozzarellaa
25 g tonnikalaa öljyssä
2-3 anjovisfilettä/sardellia
2 mustaa oliivia
1 tl kaprista
hieman punasipulisilppua
basilikaa tai kirveliä

1. Pese tomaatti ja leikkaa siitä hattu. Kaiverra tomaattiliha pienellä lusikalla rikkomatta kuorta. Poista siemenet ja pilko tomaatin liha.

2. Leikkaa sardellit/anjovikset ja oliivit pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli tai leikkaa siitä ohuita suikaleita. Lisää tonnikala ja kapris. Sekoita kaikki tomaattilihan joukkoon. Suolaa, pippuroi ja täytä tomaatit sekoituksella.

3. Laita mozzarellaviipale päälle ja sitten hieman lisää täytettä. Taas mozzarellaviipale ja loput täytteestä. Koristele basilikalla/kirvelillä. Laita hattu päähän. Tarjoile oliiviöljyllä ja balsamicolla.




Toinen täytetty tomaattiresepti (lämmin vege) löytyy täältä:

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/06/taytetyt-uunitomaatit.html


Maukasta Joulua toivottavat kokki Anne ja assistentti Bany!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti