PIENIMUOTOISET RAPUJUHLAT

sunnuntai 28. elokuuta 2016

PIENIMUOTOISET RAPUJUHLAT



Kerran kesässä vietetään perheen parissa rapujuhlat ja tämän vuotiset olivat viime perjantaina. Olin hankkinut
ämpärillisen täplärapuja paikallisesta K-marketista valmiiksi keitettyinä. Olivat pieniä mutta superhyviä muuten.
Alkuun popsittiin grillattuja jättikatkarapuja. Grillauksen jälkeen laitoin ne viideksi minuutiksi kastikkeeseen: sulatettu voi, raastettu valkosipuli(paljon jos tykkää), chilihiutaleita, pimentón ja suola. Todella maukkaita kaikin puolin. Suosittelen kokeilemaan.
Lämpimänä ruokana meillä oli tatticannelloneja ja vihreitä papuja.

TATTICANNELLONIT.
250 g cannellonituubeja
Täyte:
600 g tatteja
1 iso sipuli
50 g voita
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
100 g parmesaaniraastetta
2 dl ranskankermaa
2 rkl sienifondia
1 dl vettä
4 dl kuohukermaa
4 dl ruokakermaa
Lisäksi juustoraastetta pinnalle

Voitele uuninkestävä vuoka. Hienonna tatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paista sipulia voissa kunnes se on pehmeää. Lisää tattisilppu pannulle ja jatka kuullotusta. Paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää hienonnettu timjami, suola ja pippuri. Raasta joukkoon parmesaanijuusto. Sekoita hyvin. Laita täytettä cannellonituubien sisälle. Älä laita liikaa, katso että täyte riittää kaikkiin tuubeihin. Nosta voidellulle uunivuoalle. Sekoita kermat, fondi ja vesi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Oma kommentti: Cannellonit imevät paljon nestettä. Lisää vesi-kerma seosta tarpeen vaatiessa. Eivät saa kuivua. Voit käyttää tuorepastalevyjä jos kaupastasi löytyy. Vähennä silloin kerman määrää. Käytin myös hiukan chorizoa täytteeseen. Paloittelin ja paistoin pari minuuttia ja lisäsin sitten täytteeseen antamaan makua.

Papuja
(omasta maasta) ryöppäsin ensin pari minuuttia. Voita ja hienonnettu salottisipuli paistinpannuun muutamaksi minuutiksi. Lisää sitten pavut ja sekoita sipulin kanssa. Anna muhia pari minuuttia. Tommy Myllymäen kirjasta Grönsaker, tillbehör & garnityr. Kirja löytyy myös suomenkielisenä. Suosittelen lämpimästi. Helppoja & hyviä reseptejä.
"Jälkiruokana" toimi lämmin Brie-juusto. Pähkinöitä, rosmariinia ja hunajaa kokonaisen Brien päälle ja 200-asteiseen uunin 15 minuutiksi kunnes se sulaa sisältä. Ja laseihin jäänyt viini kyytipoikana. Très bon.
Mukavia rapujuhlia t. Anne

2 kommenttia:

  1. Lycka till. Väntar med spänning på nästa postning :-) Krisse

    VastaaPoista
  2. Du har väl läst den svenska versionen också...nästan samma men inläggen kommer i lite långsammare takt. Intressant tidsfördriv! Kram, Anne

    VastaaPoista