Tsukune - japanilaiset kanapallerot

tiistai 25. elokuuta 2020



Aasialaiset ruoat vetävät minua puoleensa. Näistä palleroista löytyvät kaksi suosikkiani; misotahna ja inkivääri sekä muutama muu aasialainen mauste. Pallerot ovat mielettömän mehukkaita ja makeansuolainen glaseerauskastike tekee niistä vieläkin herkullisempia. Stéphanie lacerisesurlemaillot.fr blogissa paistoi pallerot grillitikuissa, mutta mielestäni se on aivan turhaa työtä. Riisi sopii kaveriksi ja myös porkkanat ovat hyvänmakuinen lisuke. Itse jätin riisin pois ja tarjoilin ainoastaan glaseerattuja porkkanoita lisukkeeksi. 



Ainekset neljälle:
500 g kananfilettä
2 rkl misotahnaa (mieluummin valkoista/vaaleaa)
1 sipuli
1 tl jeeraa/juustokuminaa
1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria (voi laittaa lisääkin)
1 rkl seesamöljyä
(puisia grillitikkuja)

Kastike:
5 cl soijakastiketta
5 cm tuoretta inkivääriä
2 rkl siideriviinietikkaa
2 rkl seesamöljyä

1. Leikkaa kananfileet isoiksi paloiksi.

2. Kuori ja paloittele myös sipuli.

3. Laita kaikki palleroiden ainekset monitoimikoneeseen ja surauta hienoksi massaksi. Laita sitten sekoitus jääkaappiin tunniksi. 

4. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se kastikkeen joukkoon.

5. Muotoile färssistä noin 16 pitkulaista palleroa öljytyillä käsillä.

6. Laita ne puisiin tikkuihin (2/tikku) jos haluat käyttää niitä.

7. Kuumenna paistinpannu ja lorauta siihen öljyä. Paista palleroita noin 5 minuuttia keskilämmöllä ja käännä niitä tasaiseen tahtiin.

8. Vähennä lämpöä ja jatka paistamista matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Valele samalla palleroita kastikkeella ja jatka niiden kääntämistä.

9. Tarjoile samalla kastikkeella glaseerattujen porkkanoiden ja riisin kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.






1 kommentti:

  1. Kiitos reseptistä. Palaan tähän yhä uudelleen, jo vuosien jälkeen.

    VastaaPoista