Grillattua siikaa linssipedillä

torstai 7. toukokuuta 2020



Taas pääsen hehkuttamaan Antti Vahteran reseptejä; tällä kertaa mainio linssimuhennos grillatulla siialla. Resepti löytyy "Hellan haltuun" keittokirjasta. Siiat voi grillata uunissa/ulkogrillissä ja muhennos sisältää linssejä, purjoa, sipulia, tomaatteja, kaprista, valkosipulia ja mausteita. Pieni tulisuus tulee sweet chilikastikkeesta ja tabascosta. Muhennetut linssit sopivat myös erikseen tarjoiltavaksi hyvän leivän kanssa.

1 pieni siika à 200 g/henkilö; kokonainen, verestetty ja suomustettu
voita
suolaa
mustapippuria

Kuivaa siiat paperilla sisältä ja pinnalta. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tee veitsellä kalojen pinnalle kevyet viillot. Nosta kalat voidellulle uunipellille ja sivele kevyesti kaloihin notkeaa voita. Grilla 250-asteisessa uunissa (grillivastuksilla) kalat rapean herkullisiksi noin 5 minuuttia molemmin puolin. Ole kuitenkin tarkkana, rapeutta pitää olla, palaa ei saa, eikä kala saa myöskään kypsyä mauttomaksi mössöksi. Minulla oli puolen kiloinen painoinen siika ja se vaati hieman enemmän aikaa uunissa.




Muhennetut linssit:

20 kirsikkatomaattia
1 purjo
3 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
3 dl linssejä (mieluummin vihreitä Puy-linssejä)
6 dl kanalientä
1 dl kapriksia
4-6 tippaa tabascoa
1/2 dl sweet chilikastiketta
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä

1. Tee tomaattien pintaan viiltoja, laita ne 10 sekunniksi kiehuvaan veteen ja sen jälkeen jääveteen. Poista tomaateista kuoret. (Tällä kertaa olin laiska enkä poistanut kuoria, mutta totuuden nimissä muhennos ei siitä kärsinyt.)

2. Leikkaa purjo renkaiksi ja huuhtele multa huolellisesti vedellä pois. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa. 

3. Lisää vedellä huuhdotut linssit ja kuuma kanaliemi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

4. Lisää joukkoon tomaatit, kaprikset ja purjorenkaat ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

5. Mausta linssimuhennos haluamasi tuliseksi sweet chilillä ja tabascolla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti