Nasi goreng

tiistai 16. heinäkuuta 2019



Indonesialainen "pyttipannu", joka yleensä sisältää paistettua riisiä, kanaa, chiliä, inkivääriä, sipulia, valkosipulia, kananmunia, herneitä, mausteita ja öljyä. Tutustuin tähän ruokaan opiskeluaikanani: nyt reseptissä on kanaa eikä porsasta ja katkarapuja. Tämä pyttipannu on oikea kameleontti, kunhan muistaa maustaa kunnolla … nasin pitää olla hieman tulinen muttei kuitenkaan polttava. Jokainen voi hakea oman tulisuusasteensa. Riisi kannattaa keittää edellisenä päivänä tai ainakin 2-4 tuntia ennen sen paistamista: näin vältät puuromaisuuden. Käytin tätä reseptiä https://www.staging2.rosaviinijaruoka.fi/resepti/nopea-indonesialainen-nasi-goreng/, pienin muutoksin (sulujen sisällä). Nasi goreng on yleensä myös lasten suosiossa. Silloin kannattaa tehdä hieman miedompaa versiota ja laittaa pöydälle ekstra chiliä tai sweet chilikastiketta  tulisuutta kaipaaville.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä www.rosaviinijaruoka.fi:n kanssa. Kesän aikana tulen kokeilemaan sivuston reseptejä ruoanlaitossani (ehkä pienin muutoksin) ja sivustosta löytyvät myös ruokiin sopivat viinit. Sivusto sisältää lähes tuhat mielenkiintoista ja helpohkoa reseptiä viinivinkkeineen. Todella kätevää kun/jos oma mielikuvitus ei aina pelitä!



Ainekset:
4 broilerin rintafileetä
1 punainen paprika
noin 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 punainen mieto/medium chili (käytin 2 kpl)
2 valkosipulin kynttä
2 kesäsipulia varsineen
(3 tl keltaista currytahnaa)
6 dl keitettyä riisiä (basmatia)
1 dl rypsiöljyä (+ lisää riisin paistoa varten)
2 kananmunaa (mielestäni olisi voinut laittaa kolmaskin)
1 dl herneitä

Valmista näin:

1. Kuori ja hienonna inkivääri (raastoin sen). Kuutioi paprika. Viipaloi chili ja poista siemenet. Silppua sipuli ja valkosipuli. Suikaloi broilerin rintafileet. Lämmitä öljy pannulla ja kuullota silputtuja sipuleita, inkivääriä ja chiliä (+currytahna) hetki. Lisää broilerisuikaleet ja paista ne melkein kypsiksi. Lisää paprikapalat ja jatka paistamista, kunnes ne pehmenevät ja broileri on kypsää.

2. Lämmitä hieman öljyä (wok)pannulla ja paista kylmä riisi kunnes se lämpenee ja saa väriä. Lisää tarvittaessa öljyä pannulle, jos riisi meinaa tarttua kiinni pannuun. Tee pannun keskelle tyhjä kohta siirtämällä riisimassa sivuille ja riko munat pannulle. Anna paistua hetki, kunnes munat hyytyvät hieman ja sekoita ne sitten riisin joukkoon.

3. Lisää broileri-vihannesseos ja herneet riisin joukkoon sekä siirrä pannu pois levyltä. Lisäsin hieman soijaa. Koristele chilillä, sipulinvarsilla ja herneillä tai korianterilla. Tarjoile lämpimänä.












Viinivalintamme oli tällä kertaa tämä valkoviini, joka sopii todella hyvin aasialaisten ruokien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti