Gluteenittomat kesäkurpitsaröstit + viinivinkki

maanantai 22. heinäkuuta 2019



Keittiöpuutarha pursuaa vihreitä kesäkurpitsoja tähän aikaan vuodesta. Mikä ihana näky! Kesäkurpitsasta saa tehtyä mitä erilaisempia herkkuja; kunhan ei pihistele mausteiden käytössä. Lisäsin kesäkurpitsaraasteeseen kikhernejauhoja ja erilaisia mausteita ja lopputulokseksi tuli todella koukuttavia röstejä/frittereitä. Taikina oli juuri sopivan paksu ja frittaus onnistui yli odotusten! Yhtä hyviä sekä lämpiminä että kylminä!
Reseptiin https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/kesakurpitsa-rostit/ en tehnyt isoja muutoksia. Vallan toimiva resepti. Tämä  postaus on tehty yhteistyössä rosaviinijaruokasivuston kanssa.

Ainekset:
2 keskikokoista kesäkurpitsaa raastettuna
1 sipuli raastettuna (käytin 2 kesäsipulia ja leikkasin mukaan myös vihreitä varsia)
2 tl suolaa
150 g kikhernejauhoja
40 g tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
2 tl sitruunan mehua
1 puntti tuoretta korianteria (käytin koristeluun syötäviä tagetes-kukkia korianterin tilalla)
mustapippuria
4 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen

1. Aloita raastamalla kesäkurpitsat, chili, kuorittu inkivääri ja valkosipuli. Nypi korianterin lehdet ja sekoita osa raasteeseen ja säästä loput koristeluun.

2. Purista ylimääräinen neste pois raasteesta ja aseta vielä talouspaperille kuivumaan. Lisää raasteeseen 1 tl suolaa.

3. Sekoita kuivat mausteet ja kikhernejauhot isossa kulhossa. Lisää noin 1 dl vettä (ei enempää). Frittitaikinan tulee olla paksuhko tahna.

4. Sekoita raaste taikinan joukkoon ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.



5. Kuumenna öljy syvässä kasarissa 180 asteiseksi. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun asetat lusikan kärjellisen taikinaa öljyyn ja se muuttuu kullanruskeaksi 40 sekunnissa. Pyöräytä kahdella lusikalla varovasti ja aseta röstipallot öljyn joukkoon. Paista 3-4 minuuttia, kerran tai kaksi kääntäen. Valmis rösti on kullanruskea ja rapea. 



6. Tarjoa korianterilla koristeltuna ja dippaa johonkin kastikkeeseen jos haluat.






Viininä meillä oli Casa Marrone Appassimento Bianco. Pirteä ja hedelmäinen luomuviini, joka on vegaaninen ja sisältää hieman jäännössokeria. Se maistui erinomaiselta röstien kanssa ja sopii kaikkien pikkusuolaisten alkupalojen kaveriksi. Suositellaan salaateille ja kaloille. Nautimme tätä viiniä myös pääruoan, yrttigratinoidun lohen kanssa. Resepti tulee blogiin loppuviikosta. Viini on hyvä kesäviini, kunhan muistaa jäädyttää pullon kunnolla! Hinta:13 euroa.



Viini saatu. Se kuulu Rosa Viini & Ruokasivuston valikoimaan ja löytyy Alkosta.

Kaipaatko lisää hyviä kesäkurpitsareseptejä? Siinä tapauksessa kannattaa vilkaista blogin arkistoa ... kesäkurpitsaetiketin alla löytynee monta mielenkiintoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti