Murupaistos kirsikoilla ja suklaalla

torstai 4. heinäkuuta 2019



Tänä vuonna ehdimme kirsikoiden kimppuun ennen kuin linnut olivat ahmineet ne kaikki! Kuten kuvasta näkyy, kirsikoista osa on  vielä aika vaaleita, mutta kuitenkin syötäviä. Olen monesti tehnyt kirsikkaclafoutis'ta (resepti ei löydy arkistosta), mutta nyt tein murupaistoksen, joka sisälsi mantelijauhoja, kaurahiutaleita ja tummaa suklaata. Osan söimme samana päivänä, mutta paistoksen levättyä yön yli kellarissa, kirsikan maku oli voimistunut. Toisin sanoen kannattaa jättää paistos rauhaan seuraavaan päivään, jos vain malttaa! Tarjoilin paistoksen kanssa kreikkalaista jugurttia, johon olin sekoittanut lorauksen vaahterasiirappia. Jäätelö/vaniljakastike enemmän makeutta kaipaaville. Nautimme iltapäiväkahvit  kahviliköörilasillisen ja kirsikkapaistoksen kera laiturilla auringonpaisteessa … assarin tarkan valvonnan alla.



Muruseos:
100 g kylmää voita
1 dl mantelijauhoja (tai vehnäjauhoja jos niin haluaa)
1 dl kaurahiutaleita
1/2 - 1 dl sokeria (käytin ainoastaan 1/2 dl muscovadosokeria)
1 tl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata (70-86 %), hienoksi hakattu

Täyte:
4-5 dl kivettömiä kirsikoita
1-2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja

1. Laita uunin lämmöksi 200 astetta.
2. Leikkaa voi kuutioiksi ja laita ne kippoon. Lisää jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri.
3. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää suklaa.
4. Täyte: Sekoita kirsikat sokerin ja perunajauhojen kanssa. Levitä kirsikat voideltuun piirakkavuokaan, noin 20 cm halkaisijaltaan. Ripottele muruseos kirsikoiden päälle.
5. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.













Kukkaströsseli jugurtin päällä tulee ADD:WISEsta. Ruotsalainen firma, joka myy ekologisia mausteita ja muita ihania tuotteita. Suomalaiset jälleenmyyjät löytyvät täältä
www.textilkompani.fi/addwise-jalleenmyyjat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti