SAVUSTETUT SILAKKAPIHVIT MIEHENI TAPAAN

maanantai 23. tammikuuta 2017


Mieheni saa tällä kertaa antaa teille oman herkullisen kalareseptinsä:
Kotilahtemme oli jäistä vapaana vielä joulun jälkeen ja näin mahdollisuuteni. Laskin mereen silakkaverkon ja koin mukavan yllätyksen seuraavana aamuna. Verkossa oli kilon verran silakoita ja muutama norssi (kuore). Olin toiminut kaikki nämä kuukaudet Maalaisbistron vakituisena koemaistajana, joten päätin nyt yllättää vaimoni ja tarjota hänelle päivällisen. Perattuani kalat poistin niistä selkäruodot ja evät. Norssista kannattaa leikata niskasta pois noin sentin pala niin maku senkun paranee.Pantuani kalafileet  suolaan valmistin täytteen. Kuullotin yhden salottisipulin ja panin sekaan vajaan desin hienoksi pilkottua chorizoa ja tilliä. Massan jäähdyttyä sotkin siihen  puoli purkkia smetanaa. Panin silakkafileelle täytettä ja toisen fileen päälle; siis tein perinteisen silakkapihvin ja muutaman norssipihvinkin.En pyörittänytkään silakkapihvejäni ruisjauhoissa ja paistanut niitä, vaan panin pihvit savustuspönttöön. Valmista tuli noin viiden minuutin savustuksella ja varsinkin silakat saivat  fantastisen kullankeltaisen värin. Maku oli lievän savuinen.

Keitetyt  puikulaperunat ja tillisilppu kruunasivat tämän yksinkertaisen, mutta maukkaan aterian ja silakkapihvien  hieman erilainen käsittely savunmakuineen teki niistä gourmet-silakoita.

Silakoita saa tietysti kaupasta valmiiksi perattuina, mutta valmistamieni kalojen tuoreus teki niistä vielä herkullisempia. Kannattaa malttaa mielensä, ja odottaa päivä sillä silakat olivat seuraavana päivänä vielä maukkaampia. Ja täytteen osalta voi olla luova:Kallen kaviaari, smetana ja tilli toimivat loistavasti samoin smetana ja wasabi. Meillä perinteisesti hieman huonomaineisena pidetty norssi oli oikein makoisaa ja tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että esimerkiksi Pietarissa se on suurta herkkua pääsiäisaikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti