MUNAKOISO JA GRILLATTU HALLOUMI

tiistai 10. tammikuuta 2017


En voi asialle mitään, mutta satun rakastamaan munakoisoa ja halloumia ... siispä tämä ruoka pääsi heti suosikkilistalleni. Sopii vege-alkuruoaksi tai pääruoaksi ja  on oivallinen lisuke lihalle tai kalalle. Reseptin löysin  Ola Lauritzson & Ulrika Davidssonin keittokirjasta: GI (glykeeminen indeksi) in the city. Kirja sisältää runsaasti terveellisiä reseptejä. 

1 munakoiso
1 paketti halloumijuustoa (250 g)
1 punainen paprika
puutikkuja
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
rucolasalaattia
15-20 mustaa oliivia

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa munakoisosta ja halloumijuustosta 1 cmn paksuisia viipaleita. Tee paprikasta renkaita. Kuumenna paistinpannu ja paista munakoisoviipaleet pienessä oliiviöljyssä noin 2 minuuttia per puoli. Suolaa ja pippuroi. Kokoa keot laittamalla vuorotellen munakoisoa, halloumia ja paprikaa. Puutikkujen avulla ne pysyvät koossa uunissa. Siirrä keot uunipellille ja paista noin 15 minuuttia. Siirrä tarjoiluvadille ja kaada ripaus oliiviöljyä päälle. Tarjoile rucolasalaatin ja mustien oliivien kera. (Kuten näkyy unohdin oliivit.)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti