Korealainen lihamureke

keskiviikko 8. joulukuuta 2021


Tähän herkulliseen murekkeeseen sopii porsaan, kanan, lampaan tai naudan jauheliha. Parhaan tuloksen saa sekoittamalla ainakin hieman possua joukkoon. Itse käytin ainoastaan naudanlihaa, koska kotoa ei löytynyt muuta tällä kertaa. Kastikkeeseen voit käyttää mitä tahansa chilikastiketta haluat: gochujangia, sambal oelekia tai srirachaa. Ohje löytyy ruotsiksi zeinaskitchen.se sivustosta.



Ainekset lihamurekkeeseen:
1 kg naudan/porsaan/kanan/lampaan jauhelihaa tai sekoitus näistä
2 hienonnettua kevätsipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
3 puristettua valkosipulinkynttä
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
(1 tl chilipulveria)
suolaa & pippuria
öljyä vuokaan

Kastike:
1 valkosipulinkynsi
3-4 viipaletta tuoretta inkivääriä
noin 3/4 dl japanilaista soijaa
1 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl chilikastiketta, käytin gochujangia
2,5 tl maissitärkkelystä

Tarjoiluehdotus:
jasmiiniriisiä
kevätsipulia & seesaminsiemeniä koristeluun
limeä & korianteria (käytin fenkolin kukkia ja fenkolin tilliä)

1. Laita uunin lämmöksi 200 astetta. Sekoita kaikki lihamurekkeen ainekset. Siirrä mureke uunivuokaan ja muotoile sileäksi limpuksi ilman halkeamia. Paista uunin keskiosassa noin 25-30 minuuttia. Ryhdy sillä aikaa kastikkeen tekoon.

2. Viipaloi valkosipuli ja inkivääri ja paista öljyssä 2-3 minuuttia. Sekoita loput kastikkeen ainekset pienessä kipossa, kaada valkosipulin ja inkiväärin sekaan ja kiehauta sekoittaen. Kastike paksuuntuu nopeasti. Anna porista minuutin verran. Siirrä pois lämmöltä. 

3. Ota lihamureke uunista, sivele kastikkeella. Kaada loput kastikkeesta lihamurekkeen ympärille uunivuokaan. Paista mureketta vielä 8-10 minuuttia.

4. Ota mureke uunista ja anna sen levätä noin 10 minuuttia. Koristele kevätsipulilla, seesaminsiemenillä ja korianterilla. Tai jollain muulla vihreällä. Tarjoile jasmiiniriisillä ja purista limeä päälle jos tuntuu siltä.






2 kommenttia:

  1. Eikö todella tule mitään nestettä jauhelihataikinaan? Lisäsin 1 DL vettä kun oli niin murua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan riippuu siitä minkälaista lihaa käyttää. Mutta itse en kyllä joutunut lisäämään vettä taikinaan, siitä tuli ihan sopivanlainen ilman.

      Poista