Kaali-gnocchipelti

torstai 19. elokuuta 2021

 

Kaupoista löytyy valmiita gnoccheja, ellei viitsi tehdä omia. Omasta kaupastani olen löytänyt peruna-, bataatti- ja punajuurignoccheja. Minulla oli perunagnocchipussi jääkaapissa ja suippokaalin pää kellarissa, kun silmiini osui tämä loistavalta kuulostava resepti Glorian ruoka & viinilehdessä 4/21. Lopputuloksena olikin maukas peltiruoka, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi savustetun lohen seuraksi. 

Blogini arkistosta löytyy bataattignocchiresepti jos haluat kokeilla. Ruskistettu, kielen vievä, salviavoi on hyvä kumppani myös pastalle.

Maalaisbistro: Bataattignocchit ruskistetulla salviavoilla + viinivinkki (forrecuisine.blogspot.com)

4 annosta:

1/2 varhaiskaali/valkokaali

500 g perunagnoccheja

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl voita

1/2 dl vettä

1 tl suolaa (laitoin hieman enemmän)

mustapippuria myllystä

3 dl tuoreita tai 200 g pakasteherneitä

1/3 purjon vihreää osaa (laitoin enemmän)

Lisäksi: 50 g parmesaania

1/2 sitruunan kuori

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna/valinnainen yrtti


Tee näin:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja levitä suikaleet pellille. Lisää gnocchit, oliiviöljy, voi pieninä nokareina, vesi, suola ja mustapippuri. Sekoita niin, että suola maustaa tasaisesti sekä kaalit että gnocchit. Peitä pelti foliolla ja laita uuniin 15 minuutiksi.

2. Riivi herneet paloistaan. Pienet, lituskat herneenpalot voit huuhdella ja käyttää sellaisenaan. Suikaloi purjo. Poista folio pellin päältä, lisää herneet ja purjo pellille ja laita pelti ilman foliota uuniin 10 minuutiksi.

3. Raasta parmesaani. Pese ja raasta sitruunan kuori ja hienonna ruohosipuli. Ripottele parmesaani, sitruunankuori ja ruohosipuli kuuman ruoan pinnalle ja tarjoa heti.


 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti