Ceviche à la Vappu Pimiä

keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

 


Vapun vietto sopii mainiosti aloittaa Vapun cevichellä; eikä ainoastaan nimensä perusteella, vaan myös koska se on mielettömän hyvää. Siihen kannattaa käyttää niin tuoretta kalaa kuin mahdollista. Verkkoihimme tarttui sopivasti kuhaa, joten käytin sitä, mutta siikakin sopii cevicheen. Vapun salaisuus on käyttää Kikkomanin Ponzu soijakastiketta, jossa on paljon umamia; joko Ponzuchili tai Ponzusitrus. Tuloksena on ceviche aasialaisella twistillä perinteisen perulaisen sijaan.

Ainekset 4 alkuruoka-annokseen:
2-3 kuha- tai siikafilettä ilman nahkaa, noin 400 g
6-8 rkl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta/Ponzu-chilisoijakastiketta
2 sitruunaa
2-3 limeä
1 punasipuli
1 tuore punainen chili
1 ruukku korianteria
suolaa ja mustapippuria
1 kypsä avokado
1-2 tomaattia

1. Poista fileistä ruodot (käytän yleensä pinsettiä tähän). Voit myös tehdä keskelle pienen v-viillon ja näin saat ruodot kokonaan poistettua. Paloittele kala suuhun sopiviksi paloiksi.

2. Ripottele suolaa kalanpalojen pintaan - kala tarvitsee suolaa, mutta älä ammu yli!

3. Purista päälle sitruunan ja limen mehut sekä 3 rkl valitsemaasi Ponzu-kastiketta. Kala kypsyy sitruksen hapon ansiosta.

4. Siirrä kalat peitettyyn astiaan ja tekeytymään jääkaappiin. Tämä kannattaa tehdä vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua, voi sen tehdä aiemminkin.

5. Silppua chili - jos haluat tulisempaa, käytä myös siemenet. Hienonna  korianteri ja sipuli pieneksi silpuksi. Kuutioi tomaatit ja avokado.

6. Ota kalat jääkaapista ja sekoita pilkotut ja silputut aineet sekaan. Mausta suolalla, pippurilla ja valitsemallasi Ponzu-soijakastikkeella ja tarkista maku.

7. Tarjoile maissilastujen kera. Tarjoilin cevichen saaristolaisleivän ja ruisnappien kanssa. Ja tietenkin laseissa pitää olla kuplivaa.









1 kommentti:

  1. Kiitos! Maistuu kyllä, varsinkin kun nostaa kalat merestä itse!

    VastaaPoista