Okonomiyaki - suolainen japanilainen pannukakku

torstai 18. helmikuuta 2021

 

Vaikea lausua, helppo rakastaa. Tällaista supermaukasta japanilaisvaikutteista pannukakkua  pystyy kuka tahansa valmistamaan - pikavauhtia vaikka lounaaksi. Pannukakun tekoon tarvitset valkokaalia, kananmunia, purjosipulia, jauhoja ja hieman soijaa. Kastike koostuu ketsupista, worchestershire- ja osterikastikkeesta ja se todellakin kruunaa tämän pannukakun. Viimeistelyyn tarvitaan vielä majoneesia, seesaminsiemeniä ja kevätsipulia. Tämä Jennie Walldénin versio on vegetaarinen. Hän myös alleviivaa, ettei hänen reseptinsä ole autenttinen. Mutta naurettavan herkullinen joka tapauksessa!

Japanissa okonomiyaki on suosittu street food, pizzamainen sellainen. Päälle voi laittaa mitä ikinä haluaa. Netistä löytyy paljon mielenkiintoista tietoa, mm. okonomiyakin eri versioista maakunnissa. 



Okonomiyakikastike:

2 rkl ketsuppia

1 rkl worchestershirekastiketta

1 rkl osterikastiketta

1 tl hienoa sokeria (jätin tämän pois ja käytin 2 rkl osterikastiketta)

Sekoita kaikki ainekset. Laita sivuun odottamaan.




Okonomiyaki:

0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 rkl japanilaista soijaa
2 isoa kananmunaa
5 cm purjosipulia ohuina renkaina
3-4 kourallista ohuesti suikaloitua valkokaalia
ruokaöljyä paistamiseen

Päälle:

2-3 rkl majoneesia
1 rkl furikakea tai paahdettuja seesaminsiemeniä
1 kevätsipuli, ohuina renkaina

1. Laita kaali ja purjo kippoon. Lisää jauhot ja sekoita kaalimassan joukkoon. Lisää kananmunat ja soija ja sekoita taas hyvin. Kasvisten pitää olla taikinan peitossa.

2. Paista kullankeltaiseksi molemmin puolin.

3. Siirrä pannukakku lautaselle ja voitele se okonomiyakikastikkeella. Viimeistele majoneesilla, furikakella tai seesamisiemenillä ja kevätsipulilla. Syö heti!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti