Mieto kukkakaali voi räjäyttää makunystyräsi. Se vain vaatii piristäviä mausteita erottuakseen. Ostin 3 pientä kukkakaalia, keitin ne kypsiksi ja valelin tuoksuvalla voisulalla. Ras el hanout on itämainen mauste, jota käytetään paljon mm. Marokossa. Täällä voit lukea enemmän tästä mausteesta ja tutustua toiseen kivaan kukkakaali-ras el hanout -ohjeeseen.
Ainekset:
3 pientä kukkakaalia
50-100 g voita
1-2 rkl ras el hanout -maustetta
Aloitin keittämällä kukkakaalit vedessä, jonka olin suolannut kunnolla. Ole tarkkana etteivät kukkakaalit kiehu liian kauan ja mene rikki. Jätin vihreät varret ja lehdet koska niissä on runsaasti makua ja väriä. Nosta kukkakaalit vedestä reikäkauhalla ja jätä hetkeksi lepäämään, jotta liika neste poistuu.
Sulata voi miedolla lämmöllä niin, ettei se pääse kiehumaan ja sekoita siihen haluamasi määrä ras el hanoutia. Aloita pienellä määrällä.
Kaada lämmin maustevoi kukkakaalien päälle ... voita saa olla runsaasti! Koristele värikkäillä kukkasilla, jos sinulla on niitä.
Todella helppo ruoka, joka on hetkessä valmis ja tuoksuu Lähi-idän kujille.
Todella helppo ruoka, joka on hetkessä valmis ja tuoksuu Lähi-idän kujille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti