Ojingeo Bokkeum - tulinen korealainen mustekalawok

maanantai 18. marraskuuta 2019



Myös tämä aasialainen mustekalaruoka tulee Jennie Walldénin kirjasta "Mycket smak på nolltid". Paitsi mustekalaa maukas wokki sisältää kasviksia ja tulista makeahkoa kastiketta. Menekki oli taattu!

Ainekset neljälle:

500 g puhdistettua mustekalaa, mieluiten moscaridinia (käytin pieniä seepiamustekaloja)
1 keltasipuli
1/2 kesäkurpitsa
1/2 vihreä paprika (käytin oranssia)
1/2 punainen paprika
neutraali rypsiöljy paistamiseen
2 kevätsipulia
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä (unohdin)

Kastikkeeseen:
1/2 rkl gochujangia (korealainen chilitahna)
1 rkl paprikajauhetta
2 rkl korealaista/japanilaista soijaa
1/2 rkl seesaminöljyä
1 rkl hienoa sokeria
2 valkosipulinkynttä, raastettuina
2 tl raastettua inkivääriä

1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.

2. Marinoi mustekala kastikkeessa sillä aikaa kun paistat kasviksia.

3. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa kahtia ja viipaloi puolikuun muotoisiksi paloiksi. Leikkaa paprika suunkokoisiksi paloiksi. Paista kasviksia tulikuumassa pannussa 2-3 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja sipuli on läpikuultava.

4. Lisää mustekala kastikkeineen pannuun ja anna paistua kasvisten kanssa noin 2 minuuttia. Sekoita hyvin. Viipaloi kevätsipulit. Nosta pannu pois liedeltä ja koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoile riisin kera.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti