Kikhernelätyt mausteisella linssitäytteellä

maanantai 25. marraskuuta 2019



Vegaaniset kikhernelätyt, siis ilman kananmunia. Ne onnistuvat yllättävän helposti, kunhan muistat että taikinan pitää muhia huoneenlämmössä tunnin verran ennen paistamiseen ryhtymistä. Hieman tulinen linssitäyte, täynnä kaikenlaisia kasviksia, on superherkullinen. Harissatahna tuo pientä itämaista tulisuutta täytteeseen. Voit vaihtaa sen Srirachaan tai sambal oelekiin tai jättää pois kokonaan ellet halua tätä lisäpotkua ruokaan. 

6-8 isoa kikhernelättyä:

2,5 dl kikhernejauhoja
3,5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
(lipstikka)suolaa
(1 tl kurkuma)
(1 tl jauhettua inkivääriä)

Vatkaa yhteen kikhernejauho, vesi, oliiviöljy, (mausteet) ja suola. Peitä taikinakulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön noin tunniksi. Paista sitten ohuita kullankeltaisia lättyjä tilkassa öljyä.




Linssitäytteeseen:

2 dl vihreitä linssejä, jotka ovat olleet likoamassa vedessä 8 tuntia tai yön yli

(Voit käyttää keitettyjä purkkilinssejä, jos olet unohtanut laittaa tuoreita likoamaan. Täytteestä tulee silloin hieman löysempää.)

1 keltasipuli, pilkottu
2 valkosipulinkynttä, raastettuja
1 kesäkurpitsa, pilkottu
1 porkkana, pilkottu
1 punainen paprika, pilkottu
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl harissatahnaa 
2 tl soijakastiketta
suolaa
mustapippuria

1. Laita liotetut linssit monitoimikoneeseen/blenderiin ja surauta kevyesti. Purkkilinssit, jotka ovat keitettyjä, voi laittaa suoraan pannuun.
2. Paista linssit öljyssä  sipulin, valkosipulin, kesäkurpitsan, porkkanan ja paprikan kanssa. Kun ne ovat saanet vähän väriä lisää tomaattipyree, harissa, soija, suola ja pippuri.




Täytä kikhernelätyt linssimuhennoksella ja koristele korianterilla tai muulla vihreällä.

Kastike:

2 dl maustamatonta jogurttia
yhden limen mehu
hienonnettua korianteria
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti