Tämä salaatti ei ehkä voittaisi kauneusmittelöissä, mutta maultaan se on ylivoimainen! Kukkakaali on nyt sesongissa, joten tätä salaattia kannattaa tehdä vaikka grillimakkaroiden seuraksi. Nopea, halpa ja erittäin maukas. Kukkakaalipalaset keitetään nopeasti, annetaan jäähtyä ja sillä aikaa sekoitetaan kastike. Kukkakaalit sekaan ja salaatin voi nauttia lounaaksi kypsien tomaattien kanssa, lisukkeena grilliruoille tai savustetulle kalalle.
Resepti löytyi täältä www.madmusen.dk
Ainekset:
1 isohko kukkakaali, käytä myös lehdet
1 punasipuli, hienonnettu
2 keitettyä munaa, pilkottuina
noin 1/2 - 1 dl säilöttyä kurkkua tai cornichoneja, pieninä palasina
3-4 rkl majoneesia
1-2 tl makeaa sinappia
tuoretta tilliä, hienonnettu
suolaa ja mustapippuria
1. Keitä kaukkakaalin kukinnot suolatussa vedessä noin 5 minuutia. Kaada ne siivilään ja anna jäähtyä.
2. Sekoita majoneesi, sinappi, tilli, punasipuli, kananmunat ja kurkku. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita kastike ja kylmä kukkakaali ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka. Salaatin voi tehdä hyvissä ajoin.
Blogin arkistosta löytyvät kaikki muut kukkakaaliohjeet "kukkakaali"-etiketin alta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti