Kun teen pastaruokia, käytän yleensä gluteenittomia pastalajikkeita ja nykyään niitä löytyy runsain mitoin tavallisistakin kaupoista. Tamperelainen Tervens markkinoi mielenkiintoisia kikhernepastoja: kikhernefusillia inkiväärillä tai nokkosilla ja kikhernemakaroneja chilillä. Tervensin tuotevalinnasta löytyy myös maustamattomia kikhernefusilleja ja kikhernemakaroneja.
Pastat ovat gluteenittomia, vegaanisia ja soijavapaita. Ne sisältävät 21,7% proteiinia, jonka johdosta urheilijat suosivat niitä. Hyvä valinta myös silloin kun haluaa välttää vehnäjauhoja jostain syystä. Lisäämällä keitettyjä fusilleja tai makaroneja salaatteihin ja wok-ruokiin vatsa pysyy tyytyväisenä pitkään.
Tällä kertaa käytin maustamattomia kikhernemakaroneja laatikossani. Muut ainekset olivat jauhelihaa, pekonia, parsakaalia, sipulia, valkosipulia, chiliä, yrttejä ja tomaattipestoa. Munamaidossa käytin kaurakermaa ja osterikastiketta.
Tämä postaus on tehty yhteistyönä Tervensin kanssa. Täältä löydät lisää infoa:
Ainekset kahteen isoon uunivuokaan:
2 pakettia Tervens kikhernemakaroneja à 300 g
400-500 g 17% jauhelihaa
1 paketti pekonia, 150 g
2 keltasipulia
1 purjosipuli
2-3 solo valkosipulia
kevyesti keitettyä parsakaalia, myös varret
6-7 rkl pestoa (käytin valmista tomaatti- mantelipestoa)
tuoreita tai kuivattuja yrttejä maun mukaan (käytin rosmariinia ja sitruunatimjamia)
(tuoretta chiliä/chiliflakes)
mustapippuria
suolaa
Munamaito:
6-8 dl kaurakermaa
noin 1-2 dl vettä tai parsakaalin keitinvettä
noin 1 dl osterikastiketta/teriyakikastiketta
4 kananmunaa
mustapippuria
(soijaa/suolaa)
Gratinointiin:
raastettua juustoa
1. Keitä makaronit paketin ohjeen mukaan. Kaada ne sitten siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Ruskista pekoni. Laita ruskistettu pekoni talouspaperille. Käytä pekonirasvaa + rypsiöljyä jauhelihan, sipulin ja valkosipulin paistamiseen.
3. Keitä parsakaali al denteksi suolatussa vedessä. Valuta siivilässä mutta säästä keitinvesi munamaitoon.
4. Sekoita makaronit, jauheliha, pekoni ja parsakaalipalat. Lisää pesto, chili, yrtit, mustapippuri ja suola/soija.
5. Sekoita munamaito.
6. Öljyä kevyesti kaksi isoa uunivuokaa ja täytä makaroniseoksella.
7. Kaada päälle munamaito (käytä niin paljon vettä/kasvilientä + kermaa että seos melkein peittyy).
8. Paista 150-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Nosta lämpö 225 asteeseen. Ota vuoat uunista ja peitä ne juustoraasteella. Gratinoi noin 10 minuuttia kunnes juusto sulaa ja saa hyvän värin.
P.S. Tein omista laatikoistani melko kuivia, mutta jos haluat mehukkaamman tuloksen voit käyttää enemmän nestettä. Tarkista 20 minuutin päästä ja lisää munamaitoa jos haluat. Nautimme vihersalaattia, tomaattia ja säilöttyjä kurkkuja makaronilaatikon kanssa.
Muut ohjeet missä olen käyttänyt Tervens tuotteita löytyvät täältä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti