Sienikeitto (G) omena- ja pekonimurulla

perjantai 29. lokakuuta 2021

 Täyteläisen samettinen sienikeitto aloitti sadonkorjuulounaamme tänä vuonna; osittain siksi että kuivatut sieneni eivät heti lopu ja olin melko varma että kaikki vieraat tykkäävät sienistä. Asiahan on niin että moni mies ei sieniä syö ... ainakin näin minulle on kerrottu. Ehkä kannattaisi tuoda enemmän esille sienten terveysvaikutuksia; eräät tutkijat pitävät sienten sisältämää ergotioneiinia suorastaan pitkäikäisyysvitamiinina.

Tämä sienikeitto on kulkenut blenderin kautta ja se on koristeltu sieni-omena-pekonimurulla ja lorauksella ADD:WISEn sitruuna-basilika-valkosipuliöljyllä. Resepti löytyy ruotsiksi recept.se sivustolta.



Neljään annokseen tarvitset:

300 g tuoreita herkkutatteja tai  noin 30 g kuivattuja (käytin kuivattuja herkkutatteja ja mustia torvisieniä)
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
1/2 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
3 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria

Päälle:
100 g herkkutatteja (käytin mustia torvisieniä)
1 rkl voita
125 g hienonnettua pekonia
1 omena
rucolaa (käytin omaa machésalaattia)
oliiviöljyä




Tee näin:

1. Puhdista ja leikkaa sienet paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

2. Paista sienet ilman rasvaa isossa kasarissa tai pannussa, jossa on korkeat reunat, kunnes neste on haihtunut, lisää sitten voi, sipulit ja timjami. Paista matalalla lämmöllä pehmeäksi.

3. Kaada päälle viiniä ja lientä, anna poreilla 10 minuuttia ilman kantta. Lisää kerma ja keitä vielä 10 minuuttia.

4. Aja sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Päälle: Puhdista ja viipaloi sienet. Paista kuumalla pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää voi ja pekoni, paista kullankeltaiseksi. Kuutioi omena ja lisää kuutiot loppua kohden.

6. Koristele annokset sienillä, pekonilla, omenalla ja rucolalla. Lorauta päälle hieman öljyä ja tarjoile leivän kanssa.

P.S. Tein tuplasatsin keittoa ja se riitti juuri ja juuri kahdeksalle hengelle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti