Made- ja lohipata + viinivinkki

tiistai 26. helmikuuta 2019Vielä ehdit tänä talvena tekemään matikasta jotain hyvää, kuten vaikka tämän lohi-madepadan. Satuin sopivasti vierailemaan Turun Kauppahallissa kun kalatiski oli pullollaan valmiiksi nyljettyjä mateita. Yksi kaunis yksilö lähti mukaan ja pieni pala lohta. Muut ainekset löytyivät kotoa. Mainion makuista kalapataa tuli pienellä vaivalla!

Liemiainekset:
1 kokonainen nyljetty made
1 keltasipuli, viipaleina
4 laakerinlehteä
10 kpl kokonaisia mustapippureita
merisuolaa
fenkolia; tuoretta tai kuivattuja siemeniä
noin 1 litra vettä

Paloittele made, niin että se mahtuu kattilaan. Laita pää mukaan. Keitä made kypsäksi mausteliemessä. Nosta kala kattilasta ja siivilöi liemi. Käytä liemi padassa nesteenä.

Muut ainekset:
noin 250 g lohta paloina + keitetyn mateen lihat
2 rkl kalamaustetta (käytin ekologista ADD:WISE)
4 perunaa paloiteltuina
1 bataatti paloiteltuna
purjosipulin vihreä osa
1/2 isosta fenkolista viipaloituna
2 lehtikaalin lehteä, suikaloituina
voita/öljyä vihannesten freesaamiseen
keittämäsi kalaliemi/kalaliemikuutio tai kalafondi + vettä
mustapippuria
tilliä

(Maizenaa)
katkarapuja

Mausta lohipalat suolalla ja kalamausteella. Freesaa vihanneksia voissa/öljyssä pari minuuttia ja lisää sitten kalaliemi. Mausta. Kun vihannekset tuntuvat kypsiltä, lisää lohipalat ja keitä varovasti noin 3 minuuttia. Lisää paloiteltu mateen liha ja kuorittuja katkarapuja jos mieli tekee. Suurusta Maizenalla jos tarve vaatii. Lopuksi paljon tuoretta tilliä päälle.


Viinivinkki: Vanha tuttu Kungfu Girl sopii kaikkiin (aasialaistyylisiin) kalaruokiin ja mereneläville. Se on myös mainio sushiviini. Sekä tuoksu että maku ovat hedelmäisen täyteläisiä ja raikkaita. Tämä Riesling on kuivahko ja erittäin aromikas. Tarjoile sitä hyvin viilennettynä vaikka pelkään seurusteluun! Hinta noin 16 euroa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti