Maatiaispossun filee & seesamiperunoita

torstai 2. marraskuuta 2017



Käytin Snellmanin maatiaisporsaan sisäfilettä tähän herkkuun. Se meni uuniin hunnutettuna tuorejuustosta, sipulista, rosmariinista, omenasta ja valkosipulista tehdyllä sekoituksella. Lisukkeena mm. jumalaisia seesamiperunasiivuja uunissa. Oikein maukas pieni viikonloppuateria.

Ainekset neljälle hengelle:
1 maatiaispossun sisäfilee (Snellman), noin 800g
1 dl chilituorejuustoa/muu tuorejuusto
1-2 oksaa hienonnettua rosmariinia
1-2 kynttä raastettua/puristettua valkosipulia
1/2 pieni omena pieninä paloina/raastettuna
1-2 salottisipulia, silppuina
(chili)suolaa/yrttisuolaa
mustapippuria/viherpippuria
voita

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise filee pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa jokaisesta osasta kaksi palaa, siis yhteensä 4 palaa. Mahtuvat paremmin yhteen paistinpannuun näin. Ruskista nopeasti palat paistinpannussa voissa. Mausta sen jälkeen suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita tuorejuusto, sipuli, valkosipuli, omena ja rosmariini ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä sekoitus lihapalojen päälle ja laita ne uuniin. Käytin ylälämpöä loppua kohden, jotta ne saisivat kauniimman värin. Otin palat uunista lihamittarin näyttäessä 65 astetta.



Seesamiperunat (4 annosta):
noin 1 kilo perunoita
2 rkl aurinkokukkaöljyä
2 rkl seesamin siemeniä
1-2 tl suolaa

1. Uunilämpö: 225 astetta. Kuori perunat ja leikkaa ne noin 4 mm paksuihin siivuihin. Laita siivut uunipellille ja voitele öljyllä ja sirottele päälle suolaa ja seesamin siemeniä.

2. Paista uunin keskiosassa noin 20-25 minuuttia, kunnes siivut ovat pehmeitä. Käännä lämpö 250 asteeseen viimeiset 5 minuuttia, niin perunasiivut saavat kauniin värin.






Tämä täyteläinen Malbecviini Mendozasta kuuluu "talon viineihin" ja sopii kaikkien liharuokien kanssa. Hinta-laatusuhde on erinomainen. Suosittelen.


En tehnyt kastiketta possulle, vaan paahdoin ainoastaan keltajuuria ja ruusukaalia uunissa. Sekoitin niihin chilisuolaa ja oliiviöljyä ja laitoin 225-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Hyvää, terveellistä ja simppeliä.


Muita possuruokia löytyy näistä linkeistä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti