Paistetut latva-artisokat kantarellien kera

sunnuntai 17. syyskuuta 2017


Ainoa vaikeus tehdessä tätä ihanuutta on löytää tarpeeksi pieniä ja siroja latva-artisokkia. Ja vielä niin tuoreita kuin mahdollista niin ruoasta tulee todellinen herkku. Resepti on Myllymäen; olen vain lisännyt hieman kantarelleja siihen, koska satuin löytämään muutaman. Kiva pieni alku- tai sivuruoka.

4 annosta:
6 pientä latva-artisokkaa
4 valkosipulinkynttä murskattuina
25 g voita (käytin kyllä enemmän)
1 sitruuna lohkottuina
tuoretta silopersiljaa silputtuna
oliiviöljyä
suolaa
( voissa paistettuja kantarelleja)

1. Poista latva-artisokkien uloimmat kovat lehdet ja halkaise artisokat.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää joukkoon artisokanpuolikkaat ja paista niitä leikkauspinta alaspäin, kunnes ne ovat saanet kauniin värin. Lisää valkosipulimurska, voi ja silopersiljasilppua ja jatka paistamista.

3. Valele artisokanpuolikkaita voisulalla paistamisen aikana. Paista noin 10 minuuttia, kunnes artisokat ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja tarjoa sitruunalohkojen kanssa.

4. Lisäsin paistetut kantarellit kun artisokat olivat valmiita.












Kommentti: Valmistin ainoastaan vajaan puolet reseptin määrästä, koska minulla oli ainoastaan kaksi isompaa latva-artisokkaa. Yritä etsiä niin pieniä artisokkia kuin mahdollista, niin tästä ruoasta tulee aivan jumalainen. Kantarellit olivat hyvä lisäys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti